Feestelijk jubileum Roadburn Festival

Muzieknieuws 20-02-2005 21:49

Op zaterdag 9 april staat 013 in Tilburg opnieuw geheel in het teken van het Roadburn Festival. Het evenement is uitgegroeid tot een toonaangevend eendags festival op het gebied van stonerrock en doom.

Sterker nog: het aankomende jubileum, de tiende editie van het Roadburn Festival, wordt zelfs het grootste stonerrock- en doomfeest dat ooit in Europa heeft plaatsgevonden.

De optredens vinden plaats verdeeld over de verschillende podia van 013. Headliner van de komende editie is het Britse gezelschap Space Ritual, dat haar livedebuut maakt op het Europese vaste land.

Onder leiding van Hawkwind-legende Nik Turner zal de band, inclusief drummer en mede-oprichter Terry Ollis, hoofdzakelijk oude klassiekers spelen uit Hawkwind’s 'SpaceRitual' periode.

Verder kunnen liefhebbers hun broekspijpen laten wapperen op de klanken van Hulk, Brant Bjork & The Bros, Electric Wizard, High on Fire, Sunn 0))), Alabama Thunderpussy, Astrosoniq, Black Moses, Hypnos 69, Vic Du Monte's Idiot Prayer, Litmus, Josiah en Orange Sunshine.

De voorverkoop voor het tiende Roadburn Festival is inmiddels begonnen. Tickets kosten € 22,50 en zijn verkrijgbaar via alle bekende voorverkoopadressen. Meer info vind je hier.
zoeken
zoeken