Vijfde Battle of Total Music

Muzieknieuws 03-01-2005 13:04

Oefenstudio en podium Total Music in Schiedam organiseert in 2005 voor de vijfde maal de talentenjacht The Battle of Total Music. Deze wedstrijd bestaat uit zes voorrondes en een finale.

Meedoen? Stuur een mail naar info@totalmusic.nl met daarin het webadres van je band. Zorg wel dat op je website in ieder geval een bandbiografie en ten minste twee volledige nummers staan. Je kunt natuurlijk ook op deouderwetse manier een demo-pakket sturen naar Total Music, adres: Calandstraat 111, 3125 BA in Schiedam.

Insturen kan tot 5 februari. Vervolgens selecteren drie juryleden en Total Music de deelnemers. Aan iedere voorronde kunnen vijf bands deelnemen.

Hoor jij daarbij dan krijg je een datum voor een voorronde toegewezen. Indien je niet kunt op deze datum val je automatisch af. De voorrondes vinden plaats op 11, 18 en 25 februari en 4 en 11 maart. De finale is op 1 april. Wil je meedoen, houd deze data dan vrij!

Wat betreft de voorwaarden tijdens de wedstrijd zelf: elke band krijgt 40 minuten de tijd om op te bouwen, de sterren van de hemel te spelen en weer af te bouwen. Daarbij telt het eerste nummer formeel niet mee in de beoordeling.

Er wordt niet zoals vorig jaar door de jury iedere avond een winnaar aangewezen, maar na zes voorrondes krijgen de vijf bands met de hoogste score een plaats in de finale van 1 april. De stand zal wekelijks worden bijgehouden op de site.

En, ook niet onbelangrijk, wat kun je winnen? De hoofdprijs is in ieder geval een optreden in het voorprogramma van een vooraanstaande Nederlandse of buitenlandse act in Total Music. Momenteel is Total Music ook nog druk in onderhandeling met diverse podia en festivals om de winnaar hier ook een optreden aan te kunnen bieden. De uitkomst hiervan wordt tijdens de battle duidelijk.

Meer informatie vind je op de website van Total Music.
zoeken
zoeken