LBT organiseert compositiewedstrijd

Muzieknieuws 20-12-2004 11:03

De Limburgse Bond van Tamboerkorpsen wil de kleinere korpsen stimuleren aan kwaliteitsverbetering te blijven werken. Daarom heeft de LBT besloten om een compositiewedstrijd uit te schrijven. Een unieke kans voor (aankomende) componisten om zichzelf te presenteren.

De veranderingen binnen de drumbandsector volgen elkaar vaak in een hoog tempo op. Nieuwe muziek is vooral gebaseerd op korpsen met uitgebreid instrumentarium. Vooral de korpsen met 'kleinere bezetting' hebben vaak moeite om geschikte muziek te vinden.

Het doel van de wedstrijd is door de LBT als volgt geformuleerd:

Uitbreiding van het repertorium van UNISONO voor de mars- en podiumconcoursen met bij voorkeur innovatieve concertcomposities uit te voeren door kleinere bezettingen voor de secties A (slagwerkensembles), B (korpsen samengesteld uit koperen blaasinstrumenten aangevuld met slagwerk) en E (pijper- en piccolokorpsen).

De LBT heeft diverse criteria opgesteld waaraan de composities moeten voldoen. Een paar criteria zijn:
  • Alleen concertwerken komen in aanmerking voor deze wedstrijd.
  • De werken moeten geschikt zijn voor korpsen met kleine bezettingen.
  • De composities moeten een vernieuwend karakter hebben.
  • De composities moeten minimaal 5 minuten en mogen maximaal 10 minuten duren.

De ingezonden composities worden door een commissie van vijf deskundigen beoordeeld. De LBT heeft een behoorlijke prijzenpot beschikbaar gesteld.

Maximaal wordt € 5000,-- aan totaal prijzengeld uitgegeven.
De prijzen variëren van € 250,-- tot € 1000,-- voor de winnende composities.
De sluitingsdatum is vastgesteld op 1 mei 2005. De bekendmaking van de prijswinnaars zal plaatsvinden aan het eind van het jaar 2005, zo mogelijk met een première-uitvoering van de bekroonde composities.

Voor meer informatie en het wedstrijdreglement kunt u terecht op de website van de LBT: www.l-b-t.nl.

zoeken
zoeken