Amerikaanse manager voor Nederlandse zangeres

Muzieknieuws 18-12-2004 17:14

De Amerikaan Dan Cleary wordt de manager van de Nederlandse zangeres Sarah Fairfield. Cleary behartigt de belangen van onder meer Nathalie Cole en Carole King.

Sarah Fairfield is de artiestennaam van de Amsterdamse Anneloes Verveld.

In september van dit jaar verscheen bij Munich Records haar debuutalbum "Green".

Cleary kreeg via een Amerikaanse DJ een exemplaar van de CD en was direct zeer enthousiast. Hij nam contact op en begin december werd een deal gesloten. Afgelopen week vertrok de zangeres naar New York, waar Cleary haar aan zijn relaties in de muziekindustrie gaat voorstellen.

Of drummer Marijn van den Berg, die als drummer op "Green" te horen is, ook mee is naar New York, is onbekend. De kans is groot dat Fairfield in de Verenigde Staten het sessiemuzikanten gaat werken.

De muziek van Sarah Fairfield wordt vaak vergeleken met het werk van Joni Mitchell, Dido en Kate Bush. Sinds 1990 tourt zij door binnen- en buitenland met zowel haar eigen combo's als verschillende nationale en internationale artiesten.

In 1999 ontving de zangeres van de Stichting 'Jazztalent' de aanmoedigingsprijs voor veelbelovende jazzmusici. Twee jaar geleden kreeg zij de Ann Burton-award.
zoeken
zoeken