Een professionele blik op de Pearl Professional series

80's paradepaard in een nieuw jasje.

Merknieuws 16-05-2024 09:30

Als je in de jaren '80 een professionele Pearl drumkit wilde dan kwam je al snel uit bij de MLX. Met de volledige herziening van de high-end reeks vorig jaar komt deze set terug. In een volledig naar hedendaagse normen aangepaste versie: de Pearl Professional serie.

De originele GLX werd in 1986 geïntroduceerd als 'Professional Series' en Pearl maakt bij deze set dan ook een flinke verwijzing naar het origineel. Twee van de belangrijkste features van het origineel zijn meegenomen naar het hedendaagse exemplaar: de 5.4mm dunne, zeslaags esdoorn ketel en de 2.3mm dikke spanranden.

In vergelijk met de originele versie is de Professional anno nu een stuk betaalbaarder. Het is de meest betaalbare van de high-end Pearl kits momenteel. Voor een vierdelige ketelset betaal je nu rond de 2000 euro, afhankelijk van de uitvoering. De Professional deelt misschien een ketelconstructie met het origineel, maar qua looks is de set helemaal eigentijds. Alle toms zijn geïsoleerd opgehangen met een Optimount beugel. De drums hebben de Classic Lugs die je ook kent van andere high-end Pearl kits en de bassdrum heeft gegoten spanklauwen en de top-of-the-line SP-30 bassdrumpoten. Qua functionaliteit is er dus op geen enkel punt bespaard. 

De Pearl Professional is verkrijgbaar in zes verschillende setups en daarnaast zijn alle drums ook los leverbaar. Bij de kleuren heb je keuze uit Matte Caviar black lak, en Ice Blue Oyster, White Marine Pearl en Mocha Swirl bekleding. 

Wil je meer weten over de Pearl Professional? Bekijk dan de onderstaande video, of kijk op de website van Pearl

zoeken
zoeken