Pearl Export drums in drie configuraties

Complete kit met bekkens en hardware.

Merknieuws 25-10-2023 08:11

De Pearl Export drums in al zijn varianten staat nog steeds bekend als het best verkochte drumstel aller tijden. Halverwege de jaren '90 had Pearl er al meer dan een miljoen verkocht. We belichten de huidige drie configuraties. En bekijk de demovideo!

                                          - advertorial - 

De Pearl Export werd ooit in de markt gezet als een drumstel voor de beginner, In de loop der jaren werden de features steeds professioneler, maar de prijs ook steeds een beetje hoger. Totdat Pearl een paar jaar geleden terug naar de basics ging, met een uiterst betaalbare 'nieuwe Export' die eigenlijk op geen enkel punt te kort kwam.

Pearl slaat voor de huidige Export de handen ineen met Sabian, want de Export koop je kant en klaar met een Sabian SBR bekkenset. Een vijfdelige drumkit met bekkens kost je zo rond de 1100 euro en daar kun je als veeleisende beginner prima mee uit de voeten.

De set is verkrijgbaar in drie standaard configuraties:

Optie 1: 20"x16" bassdrum, 10"x7" en 12"x8" toms, een 14"X14" floortom en een 14"x51/2" snaredrum.

Optie 2: 22"x18" bassdrum, een 10"x7" en 12"x8" toms, 16"x16" floortom en een 14"x51/2" snaredrum 

Optie 3: 22"x18" bassdrum, 12"x8" en 13"x9" toms, een 16"x16" floortom en een 14"x51/2" snaredrum. 

Wil je meer trommels dan kun je zelfs kiezen voor een complete dubbelbass kit met drie toms en twee floortoms, maar ook losse trommels zoals een 18" bassdrum, 8" toms en een 18" floortom zijn verkrijgbaar. 

De Export heeft ketels gemaakt van een mix van populier met aziatisch mahonie. De bekleding is leverbaar in maar liefst vijf verschillende kleuren: Smokey Chrome, Black Cherry Glitter, Jet Black, High Voltage Blue en Satin White. 

Ook op hardwaregebied is er niets bezuinigd: De toms zijn geïsoleerd opgehangen, alle standaards uit de 830 serie zijn dubbelbenig, de bekkentilters zijn traploos verstelbare uni-loc versies en het bassdrumpedaal heeft zelfs een vaste bodemplaat. De nieuwe Export heeft alles in huis om jaren mee vooruit te kunnen. 

Meer weten over de nieuwe Export? Check dan de onderstaande video of de Pearl website 

 

zoeken
zoeken