De nieuwe EFnote Pro is 100 procent podiumproof

Elektronische kit met volwaardige drums en ook realistisch vormgegeven bekkens

Merknieuws 24-08-2023 16:05

Binnen de elektronische drumscene is er al een paar jaar de tendens om de sets er iets meer podiumwaardig uit te laten zien. EFnote geeft wat dat betreft de concurrentie het nakijken. Het merk komt met een kit die niet alleen voorzien is van échte volwaardige drums, maar ook realistisch vormgegeven bekkens, en een opvallend stageblok waar vanuit je alle onderdelen als individuele outputs gebalanceerd naar de geluidsman kunt sturen.

De EFnote Pro kregen van het relatief jonge merk de bijnaam 'The Stage Drums' en daar is geen woord van gelogen. De Pro oogt namelijk in alles als een akoestische drumkit. Alleen aan de zwarte kleur van de bekkenpads kun je zien dat je hier met iets elektrisch te maken hebt. Die bekkenpads zijn er nu in legio maten én uitvoeringen. Van volwaardige rides en crashes tot splashes, china's en zelfs crashbekkens met gaten. Het oogt allemaal ontzettend realistisch.In totaal kun je nu 7 drumpads en 8 bekkenpads op de module aansluiten, dus je zult ook met een uitgebreide setup niet snel worden veroordeeld tot kunst- en vliegwerk: er is ruimte genoeg om alles aan te sluiten.

De EFnote Pro is de eerste drumkit met een dedicated break-out box voor alle outputs. Die zitten namelijk in een stevig stageblok waar je 12 gebalanceerde XLR uitgangen tot je beschikking hebt. Daarnaast kun je nog 16 kanalen audio via USB uitsturen en heb je tegelijkertijd 16 midi-kanalen tot je beschikking

De module van de Pro is voorzien van een mooi nieuw kleurenscherm, een handig lampje voor extra licht op het podium en zit daarnaast ramvol met nieuwe realistisch klinkende akoestische drum- en bekkensounds. Die drumsounds zijn ook op een later moment nog verder uit te breiden.

Naast nieuwe sounds is ook de triggertechniek van de set verbeterd. De Elise Sensing Processor 2.0 registreert nog beter waar en hoe hard je op de pad speelt en dat zorgt voor een natuurlijker spelgevoel en klank. 

De EFnote Pro is verkrijgbaar in verschillende samenstellingen die opgebouwd zijn rond een 16" of een 20" bassdrum. De prijs varieert afhankelijk van de samenstelling, maar begint rond 6300 euro. 

Kijk voor meer informatie op www.ef-note.com of bekijk de onderstaande video van de band Versengold die als eerste de EFnote Pro op het podium mochten gebruiken. 

 

Distributie voor de Benelux: Hyperactive Benelux

zoeken
zoeken