Trommeltijdschrift Ouwe Kaas

Joost Patocka hoofdredacteur

Merknieuws 20-07-2023 12:07

Joost Patocka begon in 2022 het 'trommeltijdschrift' Ouwe Kaas. Inmiddels zijn er twee nummers verschenen, die je in onze webwinkel Muziekmagazines.nl kan bestellen.

Joost Patocka is behalve drummer ook initiatiefnemer en hoofdredacteur van Ouwe Kaas, een trommeltijdschrift door en over drummers.

Joost legt uit: ‘Allereerst de titel: de ultieme wanna-have van bijna elke drummer is een oude K Zildjian (eind 50’s, begin 60’s); de Stradivarius onder de bekkens. Drummers zijn altijd op zoek naar mooie ouwe K’s. Vandaar: Ouwe Kaas.'

Ouwe Kaas #1  
In Ouwe Kaas #1 vertelt Kees Schaper het tragische verhaal van drummer Jim Gordon die in een vlaag van verstandsverbijstering z’n moeder ombracht. Cabaretier Thomas van Luyn legt in zijn column uit hoe makkelijk het is om te gaan drummen. De drummer van De Kik, Ries Doms, brengt een ode aan Count Basie’s drummer, Sonny Payne en Triggerfinger’s Mario Goossens komt superlatieven tekort in zijn verhaal over Cesar Zuiderwijk. Joost Oomen en Stella Bergsma dichten en fantaseren over drummers en Martijn Bosman vraagt zich af of het nou ‘rond’ of ‘vierkant’ moet zijn. In de rubriek ‘Oh ja, drumt die ook?’ is Frank Evenblij te gast. Plus nog veel meer.
Bestel Ouwe Kaas#1, voor € 14.95 incl. verzendkosten.

Ouwe Kaas #2
In het tweede nummer legt Mike Boddé uit waarom het zonder drummers maar een saaie boel is en praten Wilfried de Jong en Michel van Egmond – onder het genot van een paar koppen koffie – over hun drumhelden. De Fiat Panda van vóór 2002 is volgens Hajo de Boer de ideale auto voor drummers en Niek de Bruijn is de eerste gast in de rubriek ‘De Favo Vijf Van..’ Verder schrijft legende Cesar Zuiderwijk over zijn leven en kreeg saxofonist Ben van den Dungen zijn geheugen weer aan de praat. En nog veel meer!
Bestel Ouwe Kaas#2, voor € 14.95 incl. verzendkosten.

Je kunt ook beide nummers ineens bestellen met korting: € 24,95

 

zoeken
zoeken