NAMM 2023 beursnieuws: Ludwig vernieuwt de Neusonic

Nieuwe ketel en nieuwe kleuren.

Merknieuws 16-04-2023 09:04

Ludwig introduceerde op de NAMM show een nieuwe versie van de Neusonic drumkit, met een licht gewijzigde ketelconstructie en een behoorlijk uitgebreid kleurenaanbod.

De Neusonic wordt in dezelfde fabriek in Monroe (VS) gemaakt als de Classic Maple en de andere befaamde topreeksen van Ludwig. En dat gebeurt in dezelfde mallen die al sinds de jaren '60 worden gebruikt. Je zou dus kunnen zeggen dat iedere nieuwe Ludwig automatisch een vleugje vintage heeft ingebakken. 

De Neusonic heeft er ten opzichte van het vorige model een laagje esdoorn bij gekregen. De zeslaags ketel is nu zevenlaags en combineert drie lagen 'cherry' met vier buitenlagen esdoorn. Dat levert een ketel op die 5.5 millimeter dun is. De ketels zijn voorzien van een enkele  draagrand onder een hoek van 45 graden die over 1/16 inch is afgevlakt.

De nieuwe Neusonic is leverbaar in drie gebeitste en drie beklede varianten: Diablo Red, Golden Slumbers en Royal Blue zijn de gebeitste kleuren en Ebony Pearl, Steel Blue Pearl en Butterscotch Pearl zijn de behoorlijk funky bekledingen. Je hebt bij de Neusonic keus uit 5 kant en klare setups of een behoorlijke reeks aan losse trommels. 

Bekijk voor meer informatie de onderstaande video of bezoek de website van Ludwig. 

zoeken
zoeken