NAMM 2023 beursnieuws: Sonor Kompressor snares

8 nieuwe metalen snaredrums volgens Duits recept.

Merknieuws 19-04-2023 08:04

De muziekindustrie krabbelt langzaam op na de corona-crisis en dat resulteerde in de eerste 'echte' NAMM show sinds 2020. Wij pikken de krenten voor je uit de pap en een heel bijzondere is wel de nieuwe snaredrumreeks van Sonor: de Kompressor serie

Sonor is zo'n beetje de uitvinder van de metalen snaredrums, maar de afgelopen jaren ontbrak het een beetje aan een uitgesproken reeks metalen snares. Dat zetten ze met de Kompressor serie in een keer recht.

 

Er zijn 8 verschillende modellen met snaredrums van messing, staal en aluminium. De Kompressor snares worden gemaakt in het verre oosten, maar hebben wel de van de Duitse Sonor's bekende Optimum Shell Measurement: een iets kleinere keteldiameter waardoor het vel makkelijker op de draagrand ligt. Dat levert een breder stembereik en een meer open toon op. 

De messing snaredrums zijn leverbaar in 13"x7", 14"x5.75" en 14"x6.5". Bij de stalen ketel kun je kiezen uit 14"x5.75" en 14"x6.5" en bij aluminium uit 14"x5.75", 14"x6.5" en 14"x8". 

Alle Kompressor snaredrums hebben 2.3mm dikke geperste spanranden, tunesafe spanbokken, het snaredrummechaniek dat je kent van de AQ2 serie en ze worden geleverd met Amerikaanse Remo vellen. 

Wil je meer weten over de Kompressor snaredrums, bekijk dan de video hieronder of check de website van Sonor

 

zoeken
zoeken