De e/Merge van Pearl is er nu in een Plus-versie

Lees onze review van de e/Merge en bekijk de Dirk Brand video's

Merknieuws 08-11-2022 08:11

Pearl noemt drie elementen van hun e/Merge elektronische drums die deze drumkit onderscheiden van de de concurrentie: de EM-MDL1 e/MERGE Module, KORG's Wave Trigger Technology en Pearl's akoestisch aandoende PUREtouch Electronic Pads. We hebben de e/Merge getest in Slagwerkkrant - lees de review in dit artikel - en Pearl kondigt aan dat de sets nu met extra cymbal en extra hardware als een PLUS versie op de markt komt.

In Slagwerkkrant 214, nov-dec 2019 hebben we de e/Merge elektronische drums van Pearl uitgebreid getest. Lees de test hier: 
Pearl eMerge eHybrid - Test uit Slagwerkkrant 214 - november december 2019

Ondertussen heeft Dirk Brand, een van de illustere gebruikers van de e/Merge, er een uitgebreide clinictournee op zitten. Bekijk de video's!  

e/Merge Plus 
De e/Merge is er in twee modellen, de e/Hybrid, met de 'echte'bassdrum, en de e/Traditional, met de eenvoudiger bassdrumpad.
Pearl biedt de e/Merge sets sinds kort aan als e/Merge Plus, met extra 15” Cymbal Pad, een Cymbal Holder en een Rack Clamp.

 

e/Merge e/Hybrid

e/Merge e/Traditional


Uit de review in Slagwerkkrant
Het concept is simpel: een elektronische drumkit die speelt en voelt als een akoestische set. En eentje die er op het podium ook nog eens uitziet als een volwassen e-kit. Qua looks is dat duidelijk behoorlijk goed gelukt.

Voor de test ontvingen we de grootste uitvoering, voorzien van een bassdrumpad die is weggewerkt in een echte 18” bassdrum. Verder 10”, 12” en 14” tompads, een 14” snaredrumpad en een 14” hihatpad, een 15” crashpad en een 18” ridepad. Dit alles hangt aan een oersolide reksysteem, gebaseerd op het Pearl Icon Rack. In een bassdrum- en hihatpedaal moet je zelf voorzien; voor de rest is de set helemaal compleet. 

De e/Merge speelt heerlijk, is prachtig om te zien en is gebouwd als een tank. De sounds zijn dik in orde en wat vooral ook belangrijk is: de set heeft een eigen karakter. Net als bij akoestische drums kun je inmiddels in de hogere regionen doelbewust een keuze maken. Wil je grote drums, en een fijne sound met veel headroom? Dan moet je de e/Merge zeker eens goed aan de tand voelen.

Downlaod de pdf met de volledige test

 

zoeken
zoeken