Sabian HHX Anthology serie gaat terug naar de essentie

De essentie van een een bekken volgens Jojo Mayer

Merknieuws 25-10-2022 03:35

Sabian en Jojo Mayer hebben voor de derde keer een nieuwe reeks bekkens ontwikkeld. Na de HHX Fierce en Omni bekkens komt het Canadese merk nu met een reeks bekkens die volgens Mayer een terugkeer naar de essentie van een bekken is: De HHX Anthology.

De Anthology-reeks bestaat feitelijk uit twee soorten bekkens: Met een hoge, of met een lage cup. Van beide versies zijn vervolgens een 18", een 22" en een 14" hihat model beschikbaar. Kenmerken als ride, crash of iets dergelijks staat er niet op. Dat is aan de eindgebruiker om te bepalen. 

Over het geheel genomen kun je stellen dat de low-bel bekkens een ietwat traditioneler karakter hebben terwijl de hi-bel versie iets meer punch hebben, maar dat neemt niet weg dat je met beide bekkens alle kanten op kunt.

Volgens Jojo Mayer zijn de bekkens namelijk ontwikkeld om zo veelzijdig mogelijk te zijn, hebben ze een ongelooflijk directe en altijd aanwezige stickrespons, gaan de bekkens vlot open en kun je ze ook heel gemakkelijk onder controle krijgen. Je wordt als drummer echt uitgedaagd om buiten de lijntjes te kleuren. 

Check hieronder de video die Algam Benelux, importeur van Sabian maakte om de bekkens te demonstreren. 

zoeken
zoeken