Yamaha DTX-6 series

Gespierde middenklasse e-kits

Merknieuws 25-10-2022 02:55

Ben je op zoek naar een serieuze elektronische set die niet gelijk je complete bankrekening leegtrekt? Dan heb je bij de Yamaha DTX-6 range heel wat te kiezen. De DTX-6 is er in verschillende uitvoeringen waarbij je in het meest bescheiden geval voor net iets meer dan duizend euro klaar bent.

De DTX-6 is er in drie verschillende uitvoeringen die allen zijn opgebouwd rond de DTX-Pro module. Deze heeft 712 ingebouwde sounds die zijn opgenomen om zo natuurgetrouw mogelijk te klinken. Naast de 712 ingebouwde sounds kun je ook tot wel 1000 eigen samples inladen via een USB-stick. Ieder kanaal heeft een eigen EQ, Compressie en Transient adjustment en daarnaast heeft iedere drumkit nog een eigen range aan effecten zodat je de drumsound nog helemaal naar eigen smaak kunt nabewerken. Ambience, Compressie en Effect kun je tijdens het spelen 'on the fly' bijdraaien met drie daarvoor toegewezen draaiknoppen op de module. Ook een ingebouwde trainingsmodus en bijbehorende metronoom ontbreken natuurlijk niet. Daarnaast heeft Yamaha een nieuwe professionele hoofdtelefoonversterker ingebouwd in de module zodat je een nog betere audiokwaliteit op je oren krijgt. Zoals gezegd kun je kiezen uit drie DTX-6 modellen. De DTX6-KX is de meest ingetogen versie met drie eenvoudige rubberen tompads, een losse hihatpad en footcontroller en een 10" crashbekkenpad met choke functie. De snarepad is de XP-80 Texture Coated Pad die ook bij de duurdere modellen zit, net zoals de 13" PCY 135 ridepad die drie zones heeft en daarnaast ook positional sensing. De bassdrumpad is bij deze kit de vrij eenvoudige KP65. 


De DTX6-K2x is iets meer dan de helft duurder dan zijn kleine broer, maar voor dat geld krijg je ook wel veel meer drumkit. De hihat is nu een volwaardige 13" elektronische hihat die je op een gewoon hihatpedaal monteert, en je hebt nu drie PCY 135 bekkenpads voor zowel je rideklank als twee crashes. Daarnaast is het reksysteem een stuk chiquer uitgevoerd en heb je een nieuwe, veel luxere bassdrumpad in de vorm van de KP-90. Het hihatpedaal levert Yamaha ook gewoon mee, dus je hoeft alleen een bassdrumpedaal toe te voegen. 


De DTX6-K3x is maar een fractie duurder dan de K2x en heeft nagenoeg dezelfde specificaties. Het belangrijkste verschil? De tompads zijn nu de 7" grote XP70 pads die net als de snaredrumpad zijn voorzien van Texture Coated Surface slagvlakken. 

Wil je meer weten over de DTX-6 range dan kun je onderstaande video bekijken, of natuurlijk de speciale pagina op de website van Yamaha bekijken. Voor een overzicht van alle Yamaha E-drums klik je hier. Eerder al schreven we een artikel over de duurdere DTX8 en DTX10 sets. Dat kun je hier teruglezen. 

zoeken
zoeken