40 jaar Slagwerkkrant! Jubileumjaar begonnen!

Speciale edities, podcasts, events en een heel bijzondere jubileumavond!

Merknieuws 25-02-2022 07:02

Toen we in 1982 bedachten dat er hoognodig een blad voor slagwerkers moest komen hadden we niet kunnen bevroeden dat we 40 jaar later een jubileum zouden gaan vieren. Maar hier zijn we, alive and kicking, met een mooi jubileumjaar voor de boeg: 40 jaar Slagwerkkrant!

We hebben het verhaal al vaker verteld. Maar voor wie het nog niet weet: vanuit lespraktijken in Leiden en Amsterdam ontsproot het idee voor een ‘krantje’. We wilden onze leerlingen iets meer voorschotelen dan de wekelijkse lessen; iets tastbaars, iets stimulerends voor door de week heen.

Eind 1982 zag nummer 0 van ‘Slagwerkkrant’ het levenslicht: gestencild (ja, de stencilmachine bestond toen nog), met een getekende Cesar Zuiderwijk op de voorzijde. Plus een aanbieding om abonnee te worden. De aanmeldingen stroomden onmiddellijk binnen op de 3de Wittenburgerdwarsstraat 9 twee hoog, waar we het ‘krantje’ hadden gemaakt. We beseften dat we door konden, door moésten!

In een paar jaar tijd groeiden we door naar een volwaardig magazine, waardoor we het woord Slagwerkkrant eigenlijk wilden wegdoen. Maar ja, inmiddels was de naam toch wel al een begrip geworden. Dus we hebben het zo gehouden!


Slagwerkkrant dus, 40 jaar lang. We maken het blad en alles wat eromheen hangt, van website en socials, tot video, podcasts en events, met net zo veel plezier en passie als toen we ermee begonnen. En we waarderen nog net zozeer als in het begin het enthousiasme van onze lezers, de onvermoeibare support van onze adverteerders, en het geweldige team redacteuren, vormgevers, managers, auteurs, fotografen, salesmedewerkers, administrateurs en al die andere medewerkers die het magazine en alles eromheen naar grote hoogten hebben gebracht. Dank aan jullie allen!

Het jubileumjaar 2022
2022 wordt een jaar waarin we natuurlijk als altijd zes mooie edities gaan maken - de eerste komt vandaag uit! Te bestellen in onze webshop Muziekmagazines.nl: https://bit.ly/3sfPTLT 

Maar ook gaan we een leuke podcastserie publiceren, die we lanceren bij de volgende editie, het mei/juni-nummer.
In die editie vind je ook het programma voor de Hybrid Drums Experience, die we op woensdag 11 mei gaan organiseren.

In de september/oktober-editie zul je het programma vinden van de jubileumavond die we in petto hebben op donderdag 15 september; zet ’m vast in je agenda! Daar onthullen we nu nog helemaal niets over, maar als het lukt wat we willen doen, wordt het een superavond.

Natuurlijk zullen we ook de DrumDrieDaagse in augustus organiseren, samen met Cesar Zuiderwijk en zijn we natuurlijk weer partner van Koen Herfst bij zijn Herfstfest in oktober en Tromp Percussion in november.

Hou de site en onze socials in de gaten voor meer details.

Riemen vast, 40 jaar Slagwerkkrant komt eraan!

Data jubileumjaar 40 jaar Slagwerkkrant

  • do 21 april Podcastserie Aflevering 1
  • wo 11 mei Hybrid Drums Experience event
  • do 23 juni Podcastserie Aflevering 2
  • 19-20-21 augustus DrumDrieDaagse
  • do 25 augustus Podcastserie Aflevering 3
  • do 15 september Jubileumfeest Slagwerkkrant 40 jaar
  • zo 2 oktober Herfstfest
  • do 20 oktober Podcastserie Aflevering 4
  • 11-20 november Tromp Percussion

www.slagwerkkrant.nl 

zoeken
zoeken