Pearl's President Deluxe series in de spotlight

Vintage zonder de tekortkomingen van de hardware van destijds.

Merknieuws 11-12-2021 11:12

Het Japanse Pearl viert dit jaar zijn 75ste verjaardag en voor die gelegenheid stoft het een heel bijzondere set uit het verleden af: de President. Die is er in twee versies. De Deluxe en de Phenolic. In Slagwerkkrant 225 hebben we de Phenolic getest. Hier op Slagwerkkrant.nl introduceren we de Deluxe versie.

Als je de test van de Phenloic wil lezen, ga dan naar onze webshop Muziekmagazines.nl en bestel die editie: nu voor € 5,25 thuis op de mat zonder verzendkosten.

Introductievideo van Pearl over de President Series Phenolic en Deluxe.

President Deluxe drumsets
Wil je wel zo'n vintage ogende Pearl set, maar heb je liever iets minder prijzigs dan de Phenolic? Ook daar heeft Pearl aan gedacht. De President Deluxe serie heeft namelijk alle looks van de Phenolic limited edition set, maar een vriendelijker prijskaartje, én meer keuze. Dat heeft alles met de ketelconstructie te maken. De Deluxe heeft namelijk ketels gemaakt van dat andere materiaal waar Pearl in de jaren '60 en '70 furore mee maakte: Lauan oftewel Phillipijns mahonie.

De President Deluxe is verkrijgbaar als twee verschillende ketelsets:
* 22"x14" bassdrum, 16"x16" floortom en 13"x9" tom
* 20"x14" bassdrum, 14"x14" floortom en 12"x8" tom.
Daarbij heb je keuze uit een Ocean Ripple of een Desert Ripple bekleding. De Deluxe kost € 1699,-.
Een bijpassende 14"x5 1/2" snaredrum is voor € 399,- leverbaar.

Lauan
Deze President Deluxe drums hebben een 6-ply Lauan shell. Dit donkerder-getinte medium/hardhout was de basis van duizenden ketels gemaakt door Mitsuo Yanagisawa in Pearl's Chiba, een in Japan gevestigde drumfabriek vanaf 1961. Vintage zonder de tekortkomingen van de hardware van destijds. 

Black Dot
Elke President Series Deluxe drumkit wordt standaard geleverd met Remo CS "Black Dot" UT vellen, klassieke vilten bassdrum dempingsstrip, een in de ketel gemonteerde bekkenhouder, en verstelbare "Gullwing"-stijl bassdrum-spurs.

Greyson Nekrutman laat in de video's horen hoe deze drums klinken. 

Meer informatie vind je natuurlijk op de site van Pearl. Klik hier

In een eerder artikel op Slagwerkkrant.nl lieten we al de lange reeks producten zien die Pearl wegens hun 75 jaar jubileum lanceren, dit 2021-jaar. 

Bekijk al het productnieuws, met alle specificaties op de
site van Pearl Music Europe

zoeken
zoeken