Gewa introduceert de G5 elektronische drumset

E-drum kit met de nadruk op performance.

Merknieuws 12-07-2021 11:31

Gewa waagde zich de afgelopen 2 jaar op de elektronische drummarkt met een high-end set met alle mogelijke toeters en bellen: de G9. Nu komt daar een tweede elektronische kit bij die dezelfde spierballen heeft, maar tegelijkertijd helemaal is toegespitst op gebruiksgemak: de G5.

Het is natuurlijk te gek, zo'n elektronische kit die op alle mogelijke manieren te customizen is, maar Gewa onderkent dat er een hele groep drummers is die misschien niet zo diep in de materie wil duiken, en vooral een simpele en vlot te bedienen module wil hebben. Daarom introduceert het merk nu de G5, die volgens eigen zeggen met name voor de 'Performers' is. 

Dat wil echter niet zeggen dat je dik moet inleveren, want de G5 heeft dezelfde sound engine en dezelfde samples aan boord als de G9. En net als de G9 heeft de G5 Sonic Image Room Samples, USB audio recording, ingebouwde bluetooth en 4 effect kanalen om de sounds mee te bewerken. Het grote verschil is dat het touchscreen is vervangen door een Oled scherm en dat de bediening weer ouderwets met knoppen gaat.  

Op het gebied van pads is er ook niet bespaard. De set wordt geleverd met 10"x5", 12"x5", 14"x5" tompads, een 14"x5" snaredrumpad en een 18"x14" bassdrumpad. Op bekkengebied zijn er twee 14" crashes, een 18" ride en een 14" hihat. De set wordt natuurlijk geleverd met een volledig hardwarepakket om alles mee neer te zetten. 

De Gewa G5 Pro is net als de G9 een high-end set en gaat rond de 3800 euro kosten. De set is vanaf nu te bestellen, en wordt in de tweede helft van dit jaar in de winkel verwacht.

Kijk voor meer informatie op www.gewaelectronics.com 


zoeken
zoeken