Mapex Saturn Evolution Birch & Maple - review in Slagwerkkrant 223, mei-juni 2021

De volgende stap

Merknieuws 22-04-2021 13:04

Mapex heeft met de Saturn al jaren een ongelooflijk prijsbewust werkpaard in de hoge middenklasse. Daar kwam vorig jaar een groter broertje bij, of liever gezegd, twee grotere broertjes. De Saturn Evolution is er namelijk in twee uitvoeringen: Birch en Maple. In Slagwerkkrant 223 test Dennis Boxem beide kits in een 4-pagina review.


De keus bij de Saturn Evolution is tussen een hybride esdoorn-walnoot ketel en een hybride berken-walnoot ketel. De negen verschillende finishes worden gecombineerd met ofwel gewoon chroom hardware, ofwel zwart vernikkelde hardware, maar daar hoef je geen keuze in te maken want iedere finish is er maar met één hardwaresoort.

De Saturn Evolution heeft een opvallende nieuwe ophangbeugel, de Soniclear 2 Halo Mount, een forse beugel die net als een rims-mount rond de ketel grijpt. De Halo Mount zit aan de onderkant van de spanbokken bevestigd en zit dus niet in de weg als je een vel verwisselt. Op de beugel zit een zogenaamde attenuator-schroef waarmee je de sustain van iedere trommel een beetje kunt beperken.

Hoe dit allemaal uitpakt heeft Dennis Boxem samengevat in een 4-pagina artikel in Slagwerkkrant 223, mei-juni 2021. 

Deze editie van Slagwerkkrant kun je bestellen via onze webshop Muziekmagazines.nl

 

 

 

 

 

zoeken
zoeken