Gelukkig nieuw drumstel - video met al het Tama nieuws voor 2021

Exclusieve video met overzicht van de nieuwste Tama drums

Merknieuws 01-01-2021 08:12

Het is inmiddels een goede gewoonte: op 1 januari presenteert Tama het productnieuws van het komende jaar. En wij begeleiden dat met een mooie video waarin we alles voor je op een rijtje zetten. En ondanks een bizar 2020 houden we die traditie gewoon lekker vast. Gelukkig Nieuwjaar. Gelukkig nieuw drumstel!

Al dit nieuws zie je in de onderstaande video terug, waarin Dennis Boxem jullie het een en ander van dichtbij laat zien. 

 

Het belangrijkste nieuws dit jaar is de terugkeer van de Starclassic Performer. Tama heeft de afgelopen paar jaar een beetje een gat gecreeërd tussen de Superstar en de Starclassic Walnut Birch en dat wordt nu opgevuld met de nieuwe Performer.

Ondanks dat die set aanzienlijk goedkoper is dan de Walnut Birch krijg je nergens het gevoel dat Tama de kantjes er vanaf loopt. De tom-mounts zijn in verhouding tot de Walnut Birch iets meer basic, maar dat is het dan eigenlijk ook wel. Je hebt bij de Performer een ruime keuze in ketelmaten, er zijn drie beeldschone finishes en de set wordt geleverd met professionele Amerikaanse Evans vellen. In de komende Slagwerkkrant lees je al een uitgebreide review. 


Starclassic Performer in Molten Steel Blue Burst lak

 

Maar er is meer nieuws. Zo is er een leuke variant van de Club Jam kit: de Club Jam Suitcase. Deze set heeft een bassdrum die je in tweeën kunt delen zodat de tom en de floortom er in passen. Tasje er om en je bent onderweg.  De Suitcase bestaat uit een 16"x15" bassdrum, een 12"x6" floortom en een 10"x7" tom en is alleen verkrijgbaar in een blue sparkle bekleding. 

De meest betaalbare Tama kit is de Rhythm Mate en die koop je compleet met hardware en bekkens. Die bekkens krijgen een upgrade, want die zijn vanaf nu afkomstig uit de Meinl BCS serie.  

Tama komt dit jaar met een flink aantal nieuwe kleuren over het gehele aanbod. De Superstar Exotix is er nu in een Gloss Lacebark Pine Fade. De Silverstar heeft er een natural Zebrawood bekleding bij gekregen. De Club Jam is er nu ook in Aqua Blue. 


Tama Star in Emerald Sea Curly Maple Burst

Bij de vorig jaar geïntroduceerde Starclassic Walnut Birch is er een spectaculaire Shamrock Oyster laklaag en een Surf Green Silk bekleding. Die laatste is ook in Starclassic Maple beschikbaar. De Star Bubinga is er nu ook in Australian Acacia Burst, de Star Maple krijgt er een Emerald Sea Curly Maple Burst finish bij en de Star Walnut kun je vanaf nu ook krijgen in Roasted Chestnut. 


Star Reserve Hammered Aluminium

Nieuwe snaredrums zijn er ook: een 14"x6,5" Hammered Aluminium in de Star Reserve serie, een 14"x7" Walnut snaredrum in de Starphonic reeks en een 14"x4,5" Dynamic Bronze in de SLP reeks. 


SLP Dynamic Bronze

De mini-tymp reeks uitgebreid met een - bepaald niet zo mini meer- 14" model dat geleverd wordt met een klemmetje om hem aan je standaard vast te zetten. 
De MC-9 is een klemmetje in de stijl van de MC-8, maar dan voor op de spanrand van je bassdrum. Hij werkt met alle attachments uit de MC-8 reeks. 

En last but not least is er een nieuwe kleur in de Powerpad tassenreeks: een lekker vintage ogende Moss Green.

 

zoeken
zoeken