Slagwerkkrant 138 - maart - april 2007

«« Slagwerkkrant 139 - mei - juni 2007

Inhoud Slagwerkkrant 138 - maart - april 2007


Eric Hoeke [ hoofdartikelen pagina 22 ]

Een bijzonder veelzijdige drummer die gaat voor de prettige combinatie rommelig-gestructureerd, net als voorbeeld Jack DeJohnette. Eric Hoeke’s meest opvallende project is Vitobrothers, een formatie die zich uitleeft in jams en videobeelden.


Keith Carlock [ hoofdartikelen pagina 24 ]

In bijzonder korte tijd maakte Keith Carlock naam als drummer van onder meer Steely Dan en Sting, maar ook de internetfilmpjes met zijn intense solo’s zijn populair onder drummers. Niet om de acrobatiek, maar om de diepe, diepe groove. Carlock vertelt openhartig over zijn tijd bij Sting, zijn komende dvd en solo-cd, en kijkt vooruit naar zijn optreden tijdens The Big Bang.


Travis Barker [ hoofdartikelen pagina 30 ]

Door MTV’s reality show Meet The Barkers groeide de blink-182-drummer uit tot publieke figuur. Als het erop aankomt, is er echter maar een plek waar hij zich op z’n gemak voelt: achter z’n drumstel. Een punker in hart en nieren die zich door niets uit het veld laat slaan. Nou ja, bijna niets...


Erik Ineke [ hoofdartikelen pagina 42 ]

Zijn swing is breed en diep en ontzettend... swingend. Met het trio Rein de Graaff begeleidde Eric Ineke ontelbare grootheden uit de jazz, maar in The Eric Ineke JazzXpress neemt hij zelf de touwtjes in handen.


Aynsley Dunbar [ hoofdartikelen pagina 46 ]

Aynsley Dunbar is zo’n drummer waarbij je met stijgende verbazing door de discografie bladert. Speelde hij werkelijk op al die legendarische platen? Van John Mayall tot Jeff Beck, van Zappa tot Whitesnake. We spraken Dunbar naar aanleiding van de re-release van vier platen van zijn eigen Aynsley Dunbar Retaliation.


Susie Ibarra en Roberto Rodriguez [ hoofdartikelen pagina 52 ]

Dit drumechtpaar bewandelt niet graag de platgetreden paden. Ibarra is actief in de New Yorkse avant-gardescene, Rodriguez mixt met zijn eigen band Cubaanse muziek met Joodse invloeden. In hun duo-project Electric Kulintang draait het om traditionele Filipijnse muziek en elektronica.


zoeken
zoeken