Slagwerkkrant 232, november-december 2022

Simon Phillips is deze editie gasthoofdredacteur van Slagwerkkrant! We vieren ons 40-jarig jubileum en hebben de drummer die 40 jaar lang als een rode draad door onze historie liep gevraagd deze november-december editie samen te stellen. Simon wilde zes drummers in het zonnetje zetten: drie drummers die hem inspireerden toen hij begon met drummen en drie drummers die hij nu als de beste van de nieuwe generatie ziet.

Simon Phillips interviewde zelf Billy Cobham, Lenny White en Harvey Mason, zijn eigen helden. De Slagwerkkrant-redacteuren spraken in opdracht van Simon met ‘new generation-drummers’ Mark Guiliana, Gergo Borlai en JD Beck. Check de feature ‘De 6 van Simon’!

Onlangs vierden we het 40 Jaar Slagwerkkrant Jubileumfeest met de New Cool Collective Big Band en 13 (!) drummers. Verslag in het blad en aftermovie op de site! Daar vind je ook het vierde en laatste deel van de 40 Jaar Slagwerkkrant Podcast.

Tests in deze editie: Drumcraft Series 4 drums, Evans dB One gaasvellen en bekkens, Stagg Sensa Exo bekkens, Artesia Legacy A250 e-drumkit, en Meinl Smack Stacks bekkens.

Verder: Percussionist Steven Brezet over zijn World Traveler album, het Herfstfest fotoverslag, Trommel 2022, nieuws, columns en meer!

«« Slagwerkkrant 233, januari-februari 2023
zoeken
zoeken