Programma Tromp Percussion Eindhoven en de Tromp Percussions Sessions

10-20 november 2022 in en om Muziekgebouw Eindhoven

Events 01-11-2022 08:12

Eens per twee jaar staat Eindhoven in het teken van Tromp Percussion: een concours voor soloslagwerk en een tiendaags festival, met als nieuw onderdeel de Tromp Percussion Sessions op vrijdag 18 en zaterdag 19 november. Slagwerkkrant is partner van Tromp.  


Jungle By Night opent Tromp Festival
Het festivaldeel wordt zaterdag 12 november geopend door Jungle By Night, die een sterk op slagwerk gerichte setlijst zullen spelen! Met slagwerkers Sonny Groeneveld, Gino Groeneveld, Tienson Smeets en als speciale gast de winnaar van de vorige editie van Tromp: Agostinho Sequeira.
za 12-11, 21.00u: Muziekgebouw, Eindhoven. 
Meer info. Tickets € 12,50

 
Tromp Percussion Sessions 18 en 19 november
Tromp-prijswinnaars van de afgelopen jaren programmeren en nemen deel aan twee gratis toegankelijke dagen met een boordevol en afwisselend programma met workshops, masterclasses, concerten en lezingen. Check het blokkenschema op de site van Tromp Percussion of klik op 'foto's hierboven. Een paar hilites:

Vrijdag 18-11
Het vrijdagprogramma bevat onder meer de volgende items:
* masterclass Binkbeats
* multimediaproject Kai Strobel
en nog 8 programma-items oa Agostinho Sequeira en Yi-Ping Yang).

Zaterdag 19-11:
Het zaterdagprogramma bevat onder meer de volgende items:

* workshop latin-percussion Steven Brezet (foto boven), begeleid op piano door Laura Beatriz
Steven Brezet (30) is zowel nationaal als internationaal een veelgevraagd percussionist. Hij speelt met Koffie, af en toe met Gallowstreet, en speelde voor de coronatijd regelmatig met de bands rondom Snarky Puppy’s Michael League, Bokanté en Bill Laurance. In september tourde hij in Colombia met pianiste Beatriz, die hem nu gaat begeleiden bij zijn percussieworkshop. Op 2 september is zijn briljante album World Traveler uitgekomen op het Amerikaanse label Circle 9.

* workshop drums door Mira Burgers
Ze is een van de grootste talenten van Nederland op dit moment. En een uitstekende docent ook! Ze speelt momenteel bij The Cool Quest, een topformatie waar de groove centraal staat, net als in het spel van Mira. Volg vooral haar YouTube- en Instagram-series Inspired By… 

* workshop Afrikaanse percussie Mamour Seck

* en je kunt meedoen aan de percussiegroep van Emmanuel Séjourné, waarmee je dan ’s avonds optreedt.

* en nog dertien programma-items (met o.a. Alexandre Esperet en Arnold Marinissen)

Mira Burgers

De concerten ’s avonds van New Dawn met Dominique Vleeshouwers & Binkbeats (18-11) en Percussions de Strasbourg (19-11) zijn niet gratis. Tickets hier. Overdag alles wel gratis!
vr 18-11 en za 19-11, Muziekgebouw, Eindhoven

A New Dawn - Dominique & Binkbeats
De dynamische multidisciplinaire show A New Dawn is gemaakt door breakdancer Redo (De Zwaan), percussionist Dominique Vleeshouwers, regisseur Peter Leung en visual designer Noralie. Voor deze speciale ‘percussion only’-versie werken ze samen met multi-instrumentalist Binkbeats, op nieuwe muziek van de Amerikaanse producers Kaitlyn Aurelia Smith, Deantoni Parks (The Mars Volta) en Hanna Benn.
vr 18-11, 21.00u: De Effenaar, Eindhoven
Meer info. Tickets € 17,-  


Percussions de Strasbourg, 100 cymbalen
Ryoji Ikeda duikt met zijn werk voor 100 cymbalen in de rijke klankwereld van de vibratie! Een unieke luisterervaring, waarbij de cymbalen naast het uitvoeringsmateriaal ook dienen als audiovisuele installatie. Daarnaast brengt Percussions de Strasbourg (met Tromp-laureaten Yi-Ping Yang, Alexandre Esperet en Emil Kuyumcuyan) ook But What About The Noise Of Crumpling Paper van John Cage.
za 19-11, 20.15u: Muziekgebouw, Eindhoven
Wegens logistieke problemen is Les Percussions de Strasbourg op 19 november helaas geannuleerd. Tickethouders zijn per mail geïnformeerd.

Tromp 2022 Competition
De Tromp-jury heeft 30 jonge percussietalenten van over de gehele wereld geselecteerd om deel te nemen aan de Tromp International Percussion Competition 2022. Tussen 11 en 20 november zullen ze strijden om de eerste plaats! De Finale vindt plaats in de Grote Zaal van Muziekgebouw Eindhoven.
11-17 november: Voorrondes en Halve Finale
20 november: Finale, Muziekgebouw, Eindhoven, 14.00u
Meer info. Tickets voor de Finale € 10,- - € 15,-  

 

zoeken
zoeken