Ben je er ook op De Drummersdag, zondag 12 februari 2023?

Clinics en workshops van Kim Weemhoff, Jeroen de Rijk, Cesar Zuiderwijk, Mira Burgers, Jochen Hachgenei en Fred Cohen

Events 09-01-2023 12:01

Wil je je drumskills in één dag een boost geven? Schrijf je dan nu in om mee te kunnen doen aan De Drummersdag op zondag 12 februari in Amsterdam. Krijg een dag lang les van topdrummers!

Schrijf je nu in! Kosten voor deze dag bedragen € 95,- (inclusief lunch). Ga naar: www.slagwerkkrant.nl/events/drummersdag 

zondag 12 februari 2023, van 10.00 tot 18.00 uur
Het Muziekpakhuis, Alberdingk Thijmstraat 19, 1054 AH Amsterdam

De Drummersdag is een project van Slagwerkkrant en Muziekpakhuis. 

We hebben een jaartje moeten overslaan, maar De Drummersdag is er weer in februari, de 8ste editie alweer!

Op De Drummersdag volg je met maximaal 36 deelnemers een dag lang lessen, drumgroepen, workshops en clinics van een zestal topdocenten: Olaf Fase, Jeroen de Rijk, Cesar Zuiderwijk, Mira Burgers, Jochen Hachgenei en Fred Cohen.

 

Kim Weemhoff
Hij is een van die drummers die een enorme carrière in de benen heeft, van jazz tot hardrock, maar toch met de specialisatie van inventieve grooves en fraai melodisch spel. Hij begon ooit in Diesel, kwam via Candy Dulfer in tal van eigen projecten terecht en speelde heel veel met Mathilde Santing. Profiteer van de rijke ervaring van Kim Weemhoff en kom naar zijn clinic en workshops op De Drummersdag! 

Jeroen de Rijk
De drummer en de percussionist. Klinkt als een sprookje! Jeroen de Rijk, doorgewinterd percussionist in tal van formaties en bij heel veel sessies, tot en met Michael Jackson aan toe, weet hoe je als drummer met de percussionist moet samenspelen. Nou ja, niks 'moet' natuurlijk, maar tips van de master zullen je zeker op weg helpen!  

Cesar Zuiderwijk
Sloper, Drum Demons
Hij is natuurlijk de man die 50 jaar bij de Golden Earring speelde, en nu op volle kracht doorstart met Sloper. Zijn lessen zijn altijd super inspirerend: ongebreidelde energie, aanstekelijk enthousiasme. Ook dit jaar doet hij weer mee met De Drummersdag. Hij verzorgt groepslessen, waarbij je een uur lang les van hem krijgt! (foto Rob van Dalen)


Mira Burgers
The Cool Quest
Een van de grootste talenten van Nederland op dit moment. En een uitstekende docent ook! Ze speelt momenteel bij The Cool Quest, een topformatie waar de groove centraal staat, net als in het spel van Mira. Volg vooral haar YouTube- en Instagram-series Inspired By… Bij Mira krijg je les in een groepje van zes. (foto Rob van Dalen)


Jochen Hachgenei 
Latin Adventure
Hij tourde 15 jaar lang door Europa, kwam in 1989 naar Nederland om Latijns-Amerikaanse percussie te studeren bij Codarts. Sinds 1995 is hij docent bij het Muziekpakhuis en speelt/speelde hij in tal van salsabands. Sinds 2007 leidt hij zijn eigen band Latin Adventure. Jochen Hachgenei wijdt je in in de geheimen van percussie voor drummers.


Fred Cohen
The Amsterdam Blues Company
En dan zijn er natuurlijk nog de vermaarde drummersgroepen van Fred Cohen, de drumdocent die 40 jaar geleden het Muziekpakhuis heeft opgericht. Kom zelf ervaren hoe het is om werkelijk sámen te spelen met andere drummers, met de drumstukken van Fred!


Met 35 collega-drummers een hele dag alles uitwisselen wat met drummen te maken heeft. Dat is De Drummersdag. Schrijf je nu in voor De Drummersdag op zondag 12 februari in het Muziekpakhuis in Amsterdam.

De Drummersdag 2023
zondag 12 februari 2023, van 10.00 tot 18.00 uur
Het Muziekpakhuis, Alberdingk Thijmstraat 19, 1054 AH Amsterdam
Schrijf je nu in voor € 95,- (inclusief lunch)
www.slagwerkkrant.nl/events/drummersdag 

Mocht het evenement wegens omstandigheden niet doorgaan wordt het deelnamegeld teruggestort.

Een project van Slagwerkkrant, Het Muziekpakhuis en Fred Cohen.

Het Muziekpakhuis is een muziekshool met de volgende kenmerken:

  • Les op bijna alle instrumenten in de lesvorm die jij wenst.
  • Een omgeving waarin jij je vrij voelt om je muzikaal te uiten.
  • Een professionele aanpak waarin jouw muzikale groei centraal staat.
  • Dat we als uitvoerende musici onze passie voor muziek overbrengen en je inspireren.
  • Stimulerende individuele lessen of, als je dat wilt, groepslessen op elk niveau.
  • De mogelijkheid om te concerteren op aantrekkelijke podia.

 

zoeken
zoeken