Drummer-Bandleiders festival Trommel in Aartswoud - 10 en 11 september

Met Jeff Ballard, Jens Meijers, Lucas van Merwijk's Cubop City Big Band en veel meer!

Events 02-09-2022 13:09

Joost Patocka organiseert jaarlijks het festival Trommel in de Jazzkerk Aartswoud, een festival waarin drummer-bandleiders centraal staan. Dit jaar maar liefst twee dagen: 6 bands, 44 muzikanten, een wandeltocht op zondagochtend en de presentatie van het trommeltijdschrift Ouwe Kaas.

Trommel is de internationale ontmoetingsplaats, inspiratiebron en netwerkplek voor drummers, jazzmuzikanten en jazzliefhebbers. De kleinschaligheid, de intieme sfeer en de diversiteit van stijlen die er te zien en te horen zullen zijn, maakt Trommel tot een uniek evenement in Nederland en daarbuiten. Slagwerkkrant is met veel plezier partner van dit bijzondere festival!

Zaterdag 10 september
Van 18.30 tot 22.30 drie concerten:

Het trio Sweep van Joost Patocka, met Gijs Idema en Cas Jiskoot

Jeff Ballard (foto), bekend van Chick Corea, Pat Metheny en Brad Mehldau speelt voor het eerst ooit een soloconcert

Yoràn Vroom Group of Friends speelt werk van zijn debuutalbum Across A Spectrum, met percussionisten Yariv Vroom en Fantison Araby O’BryanZondag 11 september

Van 13.30 tot 18.00 uur drie concerten:

Jens Meijer is dit jaar de winnaar van het Sena Performers Gouden Slifje; hij speelt met de Peter Somuah Group, met daarin ook percussionist Danny Rombout

De Noorse drummer Gard Nilssen speelt met zijn kwartet Unionen

Lucas van Merwijk's Cubop City Big Band (foto) met percussionisten Marco Toro en Juan Vilória

En verder is er op zaterdag de presentatie van Joost Patocka’s trommeltijdschrift Ouwe Kaas, is er op zondagochtend in samenwerking met de Wandelclub van Tim Knol een wandeltocht. Een paar drummers van het festival lopen mee en gaan vertellen over wat er maar ter tafel komt, en gedurende het hele weekend is er de tentoonstelling Kosmotroniks van drummer en beeldend kunstenaar Harry Arling.

Festival Trommel
10 & 11 september, Jazzkerk, Aartswoud (N-H)
Dagkaarten: € 17,50; passe-partout: € 30,-
Ticket Hotline: 06 5476 6769
tickets@trommelfestival.nl 
trommelfestival.nl

zoeken
zoeken