Het 40 Jaar Slagwerkkrant Jubileumfeest: 13 drummers bij de New Cool Collective Big Band

Donderdag 15 september 2022 - Q-Factory Amsterdam

Events 15-09-2022 06:09

Maar liefst 13 drummers gaan optreden met de New Cool Collective Big Band op het 40 Jaar Slagwerkkrant Jubileumfeest in Q-Factory Amsterdam. Met Cesar Zuiderwijk die Radar Love speelt, Hans Eijkenaar met Nobody's Wife, Michael Schack met Frà'Koeh, Pierre van der Linden met Hocus Pocus! En Yoràn Vroom, Roël Calister, Stefan Kruger, Martijn Vink, Cecilia Moyano, Joost Kroon, Frank van Dok en Jos de Haas die nummers van de geweldige New Cool Collective Big Band zelf spelen. John Engels speelt met Benjamin Herman en Tobias Nijboer een jazzy intermezzo! Je bent van harte welkom bij deze – ook al zeggen we het zelf – unieke happening op donderdag 15 september in Q-Factory Amsterdam!

 
We vinden het natuurlijk superleuk als je met ons dit 40 Jaar Slagwerkkrant Jubileumfeest komt vieren! Als je abonnee bent van Slagwerkkrant krijg je korting op je ticket! Nog geen abonnee? 
Ga snel naar Muziekmagazines.nl en meld je aan

Tickets 40 Jaar Slagwerkkrant Jubileumfeest met New Cool Collective Big Band en véél gastdrummers:
€ 24,- (inclusief reserveringskosten)
€ 19,- voor Slagwerkkrant-abonnees (inclusief reserveringskosten)
Klik hier voor tickets.

Donderdag 15 september, 20.15u
(zaal open 19.30u)
Q-Factory Amsterdam 
5 minuten lopen vanaf station Amsterdam Muiderpoort
Eronder parkeren: parkeergarage Oostpoort

We wilden er echt een bijzondere avond van maken. En daarvoor kozen we de beste bigband die Nederland rijk is, een bigband met als vaste arrangeur Willem Friede, die speciale arrangementen maakte voor deze avond.
Want wat zou nou mooier zijn – in het licht van 40 jaar Slagwerkkrant-geschiedenis – om Cesar Zuiderwijk Radar Love te horen spelen in bigband-arrangement? Of Pierre van der Linden Hocus Pocus zien spelen in deze bezetting? Of Hans Eijkenaar Nobody’s Wife zien drummen in een uniek instrumentaal arrangement van zijn signature-tune? De New Cool Collective Big Band kan alle stijlen aan, dus gaan ze ook de technotrack FraKoeh vertolken met Michael Schack op elektronische drums.

Daarnaast zal ook een heel aantal drummers en percussionisten het geweldige repertoire van de bigband zelf spelen. Martijn Vink (foto) – drummer van Anouk en Metropole Orkest, en voorganger van Joost Kroon als vaste drummer van de bigband – keert terug op de drumkruk voor deze gelegenheid, net als Stefan Kruger die de eerste drummer van de bigband was. Roël Calister komt vaste percussiecrew Jos de Haas en Frank van Dok versterken. Cecilia Moyano Adriaanse, die zich in de kijker speelde bij Shishani, zal ook een nummer van New Cool Collective spelen. En ook Yorán Vroom, extra bekend geworden door zijn spel bij Matthijs Gaat Door, en door onze lezers tot fusiondrummer van het jaar is gekozen, is van de partij!  

JOHN ENGELS
Het trio van John Engels, Benjamin Herman en Tobias Nijboer zal een intermezzo verzorgen op deze avond, met materiaal van het recente succesalbum When The Blues Will Leave. Ook John Engels – 87 inmiddels en forever young – is al die jaren een vaste waarde in Slagwerkkrant en onlangs opnieuw door onze lezers verkozen tot jazzdrummer van het jaar.


CESAR ZUIDERWIJK
Nadat Golden Earring moest stoppen is Cesar Zuiderwijk in volle vaart doorgegaan met zijn nieuwe formatie Sloper, die inmiddels zo'n succes hebben dat een jongedame zei toen ze een foto van Cesar zag: hey, dat is Cesar van Sloper. Desondanks zal de Earring eer aangedaan worden op deze avond, met de bigband vertolking van Radar Love! 

PIERRE VAN DER LINDEN
Toen Slagwerkkrant begon was Hocus Pocus al 10 jaar een hit. Sinsdien is Pierre van der Linden deze klassieker altijd blijven vertolken met Focus, onlangs nog op tour in de UK. Op 15 september in speciaal bigband arrangement!  

MICHAEL SCHACK
Hij is de drummer die elektronische drums in Nederland, nee, in de wereld op de kaart heeft gezet. Geen ander bespeelt de Roland-sets zo goed als Michael Schack. Behalve dat hij in tal van formaties heeft gespeeld, zoals Netsky, heeft hij ook eigen tracks gemaakt, zoals Frà-Koeh, die hij dan ook deze avond gaat spelen. 

HANS EIJKENAAR
Zijn naam was allang gevestigd als allround rock- jazz- en fusiondrummer toen Hans Eijkenaar als studiodrummer voor Anouk de track Nobody's Wife speelde. Het werd zijn signature-track. Nu in bigband-arrangement! 

MARTIJN VINK
Martijn Vink (Anouk, Metropole Orkest) was bij New Cool Collective de voorganger van de huidige New Cool-drummer Joost Kroon. Zijn favoriete track is Weeknd Bizarre, en die zal hij dan ook gaan spelen op 15 september! 

 

YORAN VROOM
Ook Yoràn Vroom, die zich het laatste jaar in de kijker heeft gespeeld bij het tv-programma Matthijs Gaat door, zal acte de présence geven! Hij is kersvers door lezers van Slagwerkkrant tot Fusion/World drummer van het Jaar gekozen.  

 
CECILIA MOYANO ADRIAANSE
Ook Cecilia Moyano Adriaanse gaat een nummer met New Cool Collective gaat spelen. We zagen haar excelleren bij Shishani & Miss Catharsis op ESNS en Paradiso. Lees ook het interview met haar in Slagwerkkrant 228, maart-april 2022. 

STEFAN KRUGER
Hij was de eerste drummer van New Cool Collective, inmiddels meer dan 25 jaar geleden. Nu komt hij weer een nummer met de bigband spelen. Stefan Kruger is via formaties als Zuco 103, Dr Jordan Institute en Fakrutu regelmatig in Slagwerkkrant naar voren gekomen en speelde op diverse festivals van ons. Ook werkte hij met Joe Jackson.   

ROËL CALISTER
Percussionist Roël Calister draait al vele jaren mee in het circuit, speelde op onze slagwerkfestivals en met artiesten als ChefSpecial, Izaline Calister, Alain Clark en Sara Tavares, en tourde wereld over met zijn band Kuenta. 

NEW COOL SLAGWERKERS
JOOST KROON, JOS DE HAAS, FRANK VAN DOK
En natuurlijk is daar sowieso ook het vaste slagwerkteam van New Cool Collective, met v.l.n.r. op de foto hieronder: Frank van DokJoost Kroon en Jos de Haas (foto's Klaas Jan Stol).


New Cool Collective Big Band is:
Jos de Haas – percussie
Frank van Dok – percussie
Joost Kroon – drums 
Rory Ronde – gitaar
Lelsie Lopez – bass
Willem Friede – Toetsen
Benjamin Herman – alt / bariton sax
Miguel Martinez – sax
Wouter Schueler – sax
Efraim Trujillo – sax
Talulla Rose – bariton sax
Bart van Gorp – bastrombone
Frans Cornelissen – trombone
Kees Adolfsen – trombone
Louk Boudestijn – trombone
David Rockefeller – Trompet
Jan van Duikeren – trompet
Joe Rivera – trompet
Randell Haye  -  trompet


LETICIA BAL
Bij aankomst wordt het publiek in de foyer ontvangen met de marimbamuziek van percussioniste Leticia Bal! (foto Esther van der Linde)

donderdag 15 september 2022
20.15u
(zaal open 19.30u)
Slagwerkkrant 40 Jaar Jubileumfeest met de New Cool Collective Big Band en 13 drummers
Q-Factory, Atlantisplein 1, Amsterdam 
5 minuten lopen vanaf station Amsterdam Muiderpoort
Eronder parkeren: parkeergarage Oostpoort


KORTING VOOR SLAGWERKKRANT-ABONNEES!

We vinden het natuurlijk superleuk als je met ons dit feestje komt vieren! De kaartverkoop is gestart! Als je abonnee bent van Slagwerkkrant krijg je korting op je ticket! Nog geen abonnee? Ga snel naar Muziekmagazines.nl en meld je aan

Tickets:
€ 24,- (inclusief reserveringskosten)
€ 19,- voor Slagwerkkrant-abonnees (inclusief reserveringskosten)
Klik hier voor tickets.

Meld je aan voor het Facebook-event, nodig je drummersvrienden uit en ontvang updates

Met veel dank aan alle merken die dit jubileumfeest mogelijk maken: 

  

zoeken
zoeken