Kijk de Hybrid Drums Experience livestream terug

Zinderende livestream met vier topdrummers op hun hybride sets

Events 29-05-2021 08:45

Zelden werden we zo overdonderd met enthousiaste reacties tijdens en na een eigen evenement. Voor wie het gemist heeft: kijk de livestream nu terug in dit artikel.

De crème de la crème van het hybride drummen trad aan:

  • Remon Hubert (Caro Emerald, Ladies Of Soul, Trijntje Oosterhuis)

  • Robert Biesewig (Motrip, Fresku, Sabrina Starke) met Axel Steinbiss

  • Joris Feiertag (Kraak & Smaak en soloshow Feiertag)

  • Luka, met Joost Wesseling (ook Luwten) en Lisa Lukaszczyk


Vier drummers die elk op hun eigen manier elektronica en muzieksoftware hebben geïntegreerd in hun drumset.


Hybrid Drums Experience 2021 is een project van onze magazines Musicmaker, Slagwerkkrant en Interface, en Ableton.

Tijdens de twee uur durende live uitzending kwam je alles te weten over hoe je anno 2021 akoestische drums, elektronische drums en laptop kunt combineren.
Elk van de vier drummers vertelde naast z’n performance ook z’n eigen hybride verhaal, en gaf daarna aan de paneltafel bij host Mark Eeftens antwoorden op de vele kijkersvragen vanuit de chat. 
De vier drummers opereerden steeds vanuit een andere stijl, of vanuit een andere combinatie van akoestische en elektronische drums.
Het was een topavond, met mooie beelden en een uitstekend geluid, waarvoor dank aan de crew van Q-Factory waar dit alles plaatsvond!

Je kunt het nu allemaal rustig terugkijken!

Elk van de vier drummers deed een performance cq workshop van 20 minuten, waarna ze aan de paneltafel schoven om de vragen vanuit de chat te beantwoorden. 
We hebben de complete video hieronder in vieren gedeeld, zodat je elke drummer apart kan bekijken. Daaronder kan je de integrale versie bekijken. 

De foto's zijn van Mark van Schaick.


Remon Hubert

inclusief de introductie door host Mark Eeftens, en de tribute door de vier drummers aan Oscar Kraal die de vorige twee edities onze host was. 

Van alle drummers was Remon Hubert deze avond waarschijnlijk het meest Ableton-minded. Bij zangeres Caro Emerald is hij als drummer verantwoordelijk voor de meeste instarts, sequences en sounds, en heeft hij standaard drie laptops bij zijn kit staan. Bij megaproductie Ladies Of Soul is hij zelfs louter ‘Ableton Guy’ (naast vaste drummer Joost Kroon). Mooi is de anekdote die hij vertelt over hoe je trouble shoot wanneer een zangeres twee maten te vroeg invalt.


Tribute aan Oscar Kraal begint op 2.56
De performance/workshop van Remon Hubert begint op 6.30  

Robert Biesewig met toetsenist Axel Steinbiss
De twee vaste begeleiders van MoTrip speelden een paar tracks van deze succesvolle Duitse rap-ster. Buitengewoon groovy hiphopdrums met een snaresound die niemand licht zal vergeten (het piept nog na :), en een lekker to the point uitleg door de twee goedgemutste muzikanten.

Joris Feiertag
Bij Kraak En Smaak is Joris Feiertag een echt drummende hybride speler, maar in zijn eigen act Feiertag doet hij zich vooral gelden als een dj-producer die soms ook op dingen slaat (achter z’n drumstel of staand op drumpad of Roland SPD). Ook aan de paneltafel wordt het daardoor soms behoorlijk technisch, of zoals hij zelf zegt: ‘lekker nerdy’.

 


Luka ft. Joost Wesseling
De act van duo Luka pakte goed uit als muzikale uitsmijter. De knap opgebouwde nummers van zangeres-toetseniste-gitariste Lisa Lukaszczyk en octopusdrummer Joost Wesseling waren superinteressant om te bekijken (let eens op het voetenwerk van beide), maar ook zeer oorstrelend. Joost valt naast zijn ultrahybride aanpak vooral ook op met ruime aandacht voor sound en feel van de akoestische kant van zijn set-up 

 

Kijk hier de volledige livestream terug, inclusief de chat:
https://youtu.be/6tSQr8enlNk?t=818

Hybrid Drums Experience - #HDE21
een project van Slagwerkkrant, Interface, Musicmaker en Ableton
Vanuit Q-Factory Amsterdam 
Woensdag 19 mei 2021

Host: Mark Eeftens
Livestream: stichting-A4.nl  
Camera: Paul Scheepmaker
Q-Factory: Dan Joyce (sound), Daan Klemann, Michel Bloem, Kevin Bonet
Fotografie: Mark van Schaick 
Ableton: Jan van der Gaag, Maurits Boegman, Jean Paul Grobben
Keijser 18 mediaproducties (Slagwerkkrant, Interface, Musicmaker): Erk Willemsen, Ronald Willemsen, Bouke Bijlsma, Dennis Boxem, Marcel Willemsen, Koen van Druten, Caia Veenstra (Keijser 18)

 

zoeken
zoeken