Volg Tromp Percussion concours en festival online

Alle livestreams zijn gratis te volgen via de Tromp website

Events 12-11-2020 17:16

In Slagwerkkrant en op deze website hebben we Tromp Percussion uitgebreid aangekondigd. Festival en concours zouden deels online deels live plaatsvinden, maar met de huidige maatregelen zullen alle evenementen via gratis livestreams te volgen zijn. In dit website-artikel vind je alle gegevens. Slagwerkkrant is partner van Tromp Percussion.

Eens per twee jaar is het Tromp Percussion-tijd in Eindhoven. Centraal staat het wereldvermaarde slagwerkconcours, de Tromp International Percussion Competition, maar daaromheen vinden meer dan een week lang allerlei concerten plaats, die allemaal via een gratis livestream te volgen zijn.

Playground (foto boven), de formatie rondom Tromp-winnaar Dominique Vleeshouwers speelt hun nieuwe programma Last Night A DJ Saved My LifeJe leest er alles over elders op Slagwerkkrant.nl!
za 14 nov, 20.15u, gratis livestream

De Canto Ostinato van Simeon ten Holt is Nederlands meest gespeelde compositie uit de geschiedenis. Het Mallet Collective brengt de Canto op marimba’s en vibrafoons ten gehore. Door de verspreide opstelling is het mogelijk voor het publiek rond te lopen voor een extra bijzondere luisterervaring.
wo 18 nov, 20.15, gratis livestream

Elk jaar verzorgt de jury van het concours (oftewel de internationale slagwerktop) een concert. Zo ook dit jaar. Een goede traditie is dat afgevallen concoursdeelnemers samen met hen optreden. Daarna is het de beurt aan componist en zangeres Bec Plexus die nieuw bijzonder repertoire brengt in een boeiende performance voor zang, slagwerker en elektronica.
za 21 nov, 20.15, gratis livestream

Halve Finalisten van het concours zijn bekend 
Het concours is van start gegaan op 7 november. Alle deelnemers hebben hun stukken opgenomen via een app die speciaal is ontwikkeld voor Tromp! Je kunt alle videos van de voorrondes terugkijken op de website.

De top 8 is door naar de halve finale op 16 november, te volgen via de livestream

Nozomi Hiwatashi
Meng-Fu Hsieh
Yao-Te Hsieh
Loïc Morin
Agostinho Sequeira
Yuan Xia
Oliver Xu
Fabian Ziegler

Zij zullen een programma naar keuze spelen met de compositie Cold Tingle of Infinity die Kieran Brunt speciaal schreef voor TROMP. 

Finale
Op 22 november komen de finalisten in actie in een bijzondere online finale. Naast een programma naar keuze spelen zij het concert Move Like This van Judd Greenstein. De finalisten worden in 3D geprojecteerd op het podium en live(!) begeleid door Asko|Schönberg. Een nieuw format dat zowel voor de finalisten als het publiek zeer spectaculair is. Ook de finale kan je per livestream volgen.

 

zoeken
zoeken