D3D Videoworkshop René Spierings - De Virtuele DrumDrieDaagse
Belpatronen en djembéworkshop, met Cesar Zuiderwijk, Olaf Fase, Erk Willemsen, Rob Kramer, Dennis Boxem en Mark Eeftens
Events 15-08-2020 09:08
De 19de DrumDrieDaagse zou 14-15-16 augustus plaatsvinden in Musicon, Den Haag. Die kon niet doorgaan, om welbekende redenen. Wél presenteren we met grote trots de Virtuele DrumDrieDaagse: een serie van 14 videoworkshops die we op 14, 15 en 16 augustus gaan uitzenden, op de oorspronkelijke data dus, met de oorspronkelijk drummers die clinics en workshops zouden komen geven! Op weg naar de DrumDrieDaagse 2021!

Je kan alle video's bekijken op deze website en op ons Youtube-kanaal SlagwerkVideo. Met clinics en workshops van Mario Goossens, Cesar Zuiderwijk, Nicky Loman, René Spierings, Rick van Wort, Koen Herfst, Olaf Fase, Mark Eeftens, Fred Cohen, Dennis Boxem, Gerben de Bruijn, Peter-Jan Eusman, Tim Koning, Rob Kramer, Erk Willemsen en Simone Sou. 

In dit artikel kan je de volgende workshop bekijken: 

René Spierings - Belpatronen en djembéworkshop
met workshopdeelnemers Cesar Zuiderwijk, Olaf Fase, Erk Willemsen, Rob Kramer, Dennis Boxem en Mark Eeftens

René behandelt een aantal verschillende Afrikaanse ritmes. 

Download de pdf's van de partijen van de Kuku en Gahu ritmes om mee te doen met de workshop! Klik op de downloadknop bovenin de linkerkolom.

Gahu uit Ghana
Gahu is een recreatieve muziekstijl van de Ewe mensen uit Ghana, Togo en Benin. Omdat Gahu tot een volkstraditie behoort, zijn er verschillende uitvoeringen en interpretaties in overvloed, niet alleen tussen buurlanden en regio's, maar zelfs naburige dorpen. Volgens Ewe Master Drummer Emmanuel Agbeli uit Kopeyia, Ghana, is Gahu een bewerking van kokosawa, een oudere Afrikaanse drum- en dansstijl die is ontstaan ​​bij de Yoruba-bevolking in het naburige Nigeria. De Ewe nam kokosawa en verhoogde het tempo tot meer dan het dubbele van zijn oorspronkelijke waarde.