Tijdschema Drumfestival Herfstfest - komende zondag 13 oktober in Paard, Den Haag
Met Dennis Chambers, Richard Spaven, Ian Matthews en vele anderen
Events 12-10-2019 13:10
Het Paard in Den Haag wordt komende zondag 13 oktober 2019 the place to be voor iedereen die iets met drummen heeft. Het programma van Drumfestival Herfstfest is spectaculair, met optredens en workshops door vele topdrummers in de Grote Zaal, Kleine Zaal én het Podiumcafé, de finale van de Herfstfest Anthem Contest, uitreiking van de Slagwerkkrant Poll Awards, een drumbeurs en giveaways. Slagwerkkrant is partner van Herfstfest.

Bestel je ticket hier, € 17,50

Koen Herfst viert met zijn Herfstfest, inmidddels uitgegroeid tot het grootse drumfestival van de Benelux, een lustrum: het wordt alweer de vijfde editie. 

Bestel je ticket hier.  € 17,50


Download het blokkenschema als pdf met de download button bovenin de linkerkolom!

TIJDSCHEMA
Paard open om 12.00 uur (drumbeurs open) 
Programma Kleine Zaal begint om 12.30 uur
Programma Grote Zaal begint om 13.30 uur

Grote Zaal

13:30-14.00 Finale Herfstfest Anthem Contest
Georganiseerd door Herfstfest en Slagwekkrant
Met Simon Hölscher, Myron Matitawaer en Quinten Segers
Jury: Michael Schack, Dennis Boxem, Fred Cohen 
De winnaar krijgt een Tama drumset mee naar huis!

Om 14.00 uur tevens verloting Zildjian bekkenset

14:00-14.15 Koen Herfst presents: DRUMLUST 

14:45-15.25 Richard Spaven

16.05-16.15 Uitreiking Slagwerkkrant Poll Awards
Met winnaars Cesar Zuiderwijk, Jimmy van den Nieuwenhuizen, Nippy Noya, Slagerij van Kampene, Koen Herfst, Lucas van Merwijk e.v.a.
 
16:15-16.55 Lucas van Merwijk 

17:35-18.15 Michael Schack & Koen Herfst 

19:00-20.00 Dennis Chambers  

20:30-21.00 Afsluiting met Cesar Zuiderwijk & Drum Demons 

Kleine Zaal:

12:30-13.30 Herfstfest KIDS programma met o.a. Rob Kramer en Pepijn Zwaandsdijk

14:15-14.45 Mira Burgers 

15:25-16.00 Jeroen Vrolijk & Eddie van Dongen 

16:55-17.35 Francesco Lucidi

18:15-18.55 Ian Matthews

Podiumcafé:

14:30-15.30 Haags Drumtalent 
Met Chrissy Melis, Kas Bruijnen, Sekou Camera

16:30-18.30 Open drumjam

Foyer:

12:00-20.30 Drumbeurs
Met stands van Pearl, British Drum Company, Online Drumles, Slagwerk Den HaagLion Drumsieraden, Slagwerkkrant, en meer. 

Onder de bezoekers wordt een Zildjian bekkenpakket verloot - zorg vroeg aanwezig te zijn, want verloting al om 14.00 uur! 

Bestel je ticket hier, € 17,50

Lees hieronder alle achtergronden bij het programma en bekijk de warming up video's!

Dennis Chambers
Hij is de onbetwiste headliner van deze dag. Dennis Chambers combineert een virtuoze techniek met een diepe feel, heeft een rijke carrière in de funk en speelde met tal van fusionhelden. Sinds zijn levensbedreigende ziekte in 2014 is hij gelukkig weer helemaal terug.
In Slagwerkkrant 213, september-oktober 2019, vind je een openhartig interview met Chambers, voorafgaand aan deze clinic. Hij besluit het interview met de woorden: ‘Wat ik wél begrijp is jonge drummers die aan de zijkant van het podium staan en alles opzuigen wat je doet. Ik was precies zo. Als jonge gast stond ik naast Tony Williams en Billy Cobham alles te absorberen. Ik ben gewoon gek op drums en drummers, en daar gaat het om.’


 

Ian Matthews
Ook een niet te versmaden drummer, bekend geworden van zijn drumspel bij Kasabian. Compleet anders natuurlijk, en zo hoort het ook op een drumfestival; alle stijlen aanwezig. Maar opgepast: Ian Matthews mag dan al vijftien jaar de pure rockdrummer uithangen bij Kasabian, hij is begonnen als jazzdrummer, en speelt regelmatig funky gigs. Ook mag niet onopgemerkt blijven dat hij medeoprichter is van British Drum Company.

Check deze live-registratie met Kasabian.

 

Richard Spaven
Groovedrummer pur sang Richard Spaven pendelt regelmatig tussen de UK en Nederland. In juni zagen we hem nog spelen met Agnes Gosling op InJazz Rotterdam, en ook zagen we hem met Jameszoo. Hij werd bekend door zijn jarenlange samenwerking met Jose James. Zijn eigen albums zijn ware groove-verkenningen. Hij heeft er vier op zijn naam staan inmiddels, met als meest recente Real Time; een album dat bol staat van de intrigerende beats.  

Check deze recente video met zijn eigen trio: 

Francesco Lucidi
Hij is zo’n drummer die van alle markten thuis is. Met metal als vertrekpunt heeft hij ook al die terreinen als dance en fusion verkend. De Italiaanse drummer die in Londen woont werd toen hij in Amsterdam een muziekvideo aan het opnemen was benaderd of hij Nigel Olsson in de biopic over Elton John, Rocket Man, wilde spelen. En zo geschiedde!

Lucas van Merwijk
Wereldberoemd in China! En natuurlijk al vele jaren wereldberoemd in Nederland. Hij krijgt dit jaar de Slagwerkkrant Poll Award voor Fusion/Crossover-drummer van het jaar; ongetwijfeld mede ingegeven door de release van zijn briljante soloalbum Climate Change.

Drumsolo van een paar jaar geleden alweer: 

 

Michael Schack
Hij afficheert zichzelf tegenwoordig als #DJDrummer. Michael Schack doet volledig solo, live én rechtstaand een pompende, interactieve en toegankelijke show, met zijn versies van de grootste hits van vroeger tot nu! Samen met Koen Herfst schreef en speelde hij het Herfstfest Anthem 2019. Klik hier om de track te downloaden en mee te doen aan de Herfstfest Anthem Contest.

Schack als #DJDrummer: 


Mira Burgers
Vorig jaar nog tweede in de Anthem Contest, nu zelf op het podium. Mira Burgers maakt snel furore met haar groovy stijl, en brede multi-instrumentale bagage, waarmee ze al indruk maakte op De Drummersdag in februari.

Ze is de drummer in de kersverse video voor Martin Verdonk's Master Sessions: 


Twee drumduo’s
Verder op het programma twee drumduo’s: Jeroen Vrolijk & Eddie van Dongen en 3Meets2, oftewel Vernon Chatlein en organisator Koen Herfst.DrumDemons met Cesar Zuiderwijk
Plus wat ongetwijfeld weer de kers op de taart zal worden: het optreden van de Drum Demons met Cesar Zuiderwijk.

Finale Herfstfest Anthem Contest
Speciaal voor Herfstfest hebben Michael Schack en Koen Herfst het Herfstfest Anthem gecomponeerd. We hebben de drummers uit de Benelux uitgedaagd de track mee te spelen en in te zenden. Uit die inzendingen selecteerden we 10 drummers die aan de halve finales konden meedoen. Uit die 10 zijn er drie gekozen om aan de finale tijdens Herfstfest deel te nemen:
Simon Hölscher
Myron Matitawaer
Quinten Segers 
De winnaar van de finale gaat naar huis met een Tama Superstar Classic Dark Red Sparkle drumset!Uitreiking Slagwerkkrant Poll Awards
Jarenlang reikten we de Slagwerkkrant Poll Awards uit op het Drumworld Festival. Dit jaar vindt dat festival niet plaats. Daarom wijken we uit – met plezier - naar Herfstfest! Tijdstip van uitreiking wordt nader bekend gemaakt, net als van de rest van het programma. Volg de sites en onze social media!

Herfstfest Kids
De ochtend van het festival vindt voor het eerst ook Herfstfest Kids plaats; voor kinderen van 6-12 jaar. Ze kunnen kennis maken met slagwerk, en jong talent krijgt een podium. Toegang € 2,50

Slagwerkkrant is partner van Herfstfest

DRUMFESTIVAL HERFSTFEST
Tickets € 17,50 incl. servicekosten op www.paard.nl
Bestel je tickets hier.
Zondag 13 oktober, Paard, Den Haag
www.herfstfest.com

Facebook event: www.facebook.com/events/608512409619371/

Chambers in een recente video die hij voor Pearl drums maakte: 

Bekijk ook nog even de aftermovie van de 2018-editie! Was je er niet bij, dan weet je wat je zondag 13 oktober te doen staat! 

De 

 www.herfstfest.com