Justin Timberlake's Brian Frasier Moore clinics in juli
Bij Terpstra Drumland (14-7-2018) en Adams Lummen (16-7-2018)
Events 01-07-2018 09:07
Een van ’s werelds beroemdste drummers, en tegelijk de meest toegankelijke clinician denkbaar, komt voor twee clinics naar Nederland als hij even vrijaf heeft van de Justin Timberlake wereldtour.
Op 15 juli ‘doet’ hij de Ziggo Dome in Amsterdam, op 17 juli het Sportpaleis in Antwerpen. Dus waar Timberlake een dagje vrij neemt komt Brian Frasier Moore ons drummers onderhouden met clinics op de Slagwerkkrant Podia: zaterdag 14 juli bij Drumland in Lijnden, maandag 16 juli bij Adams Drumworld in Lummen.

De Amerikaanse drummer is de first call drummer voor de grote namen in de muziekbizz: Madonna,  Usher, Christina Aguilera, Janet Jackson, Justin Timberlake; ze zijn allemaal met hem de wereld rond geweest. 

In het interview in Slagwerkkrant 192 vroegen we hem waarom hij zo veelgevraagd is: ‘Als drummer heb ik veel aandacht voor detail; ook bij een relatief simpele beat. Ik trigger veel originele sounds van de albums en probeer de beats authentiek neer te zetten, zoals ze bedoeld zijn voor dat nummer. En ook belangrijk: mensen moeten het prettig vinden dat je er bent.’

Communicatie dus! Dat geldt ook voor zijn clinics. Die zijn daadwerkelijk interactief. Vaak laat hij een tweede drumstel op het podium zetten. Bijna iedereen die een vraag stelt, komt – soms tot z’n eigen schrik – op het podium te zitten en mag voordoen wat hij bedoelt. Moore blijkt daarbij een ware motivator, die heel goed aanvoelt hoe hij iemand gerust moet stellen, uit z’n tent moet lokken of juist een beetje moet indammen.

Brian Frasier Moore heeft een opvallend lichte touch; heel soepel gaan zijn handen rond de kit, waarbij alle trommels opvallend recht staan opgesteld, en de bekkens zelfs iets naar achter hellen. Geen beukwerk dus. ‘Ik speel al jaren zo, heb er geen echte verklaring voor… Ik wil alles gewoon dicht in de buurt hebben en makkelijk kunnen raken.’ Moore staat garant voor stevige grooves, heerlijke chops en bijzondere inzichten. Een clinic die je niet missen mag!

za 14 juli, Drumland (Slagwerkkrant Podium), Lijnden
www.drumland.nl  
ma 16 juli, Adams Muziekcentrale (Slagwerkkrant Podium), Lummen
www.adams-music.com  

Slagwerkkrant is partner van deze clinics.