Tromp Percussion 2018 komt eraan 8-18 november 2018
Opening Night met Martin Grubinger
Events 26-06-2018 09:07
Eens per twee jaar is het Tromp Percussion-tijd in Eindhoven. Centraal staat het wereldvermaarde slagwerkconcours, de Tromp International Percussion Competition, maar daaromheen vinden meer dan een week lang allerlei concerten plaats. De Opening Night wordt verzorgd door Oostenrijkse slagwerker Martin Grubinger; een waar fenomeen.

Martin Grubinger waagt zich net zo gemakkelijk aan Gregoriaans repertoire als een grote show in het Eurovisie Songfestival, of een marathonconcert waarin hij zich ruim vier uur lang beweegt tussen 200 instrumenten.
In 2017 gaf hij met zijn enorme percussieband een zinderend concert op het Adams International Percussion Festival (foto).

Bij de openingsavond van Tromp Percussion deelt hij het podium met een rijzende ster van eigen bodem: Dominique Vleeshouwers. Sinds hij in 2014 alle grote prijzen van het Tromp concours in de wacht sleepte, neemt zijn internationale carrière een vogelvlucht. Met de toevoeging van Harmonie St. Michaël van Thorn – een symfonisch blaasorkest van internationaal topniveau – belooft de Opening Night een bijzonder feestelijk slagwerkspektakel te worden!
9 november, Muziekgebouw Eindhoven

De dag erna is er een concert van Katia & Marielle Labèque (piano), Raphael Segunier & Gonzalo Grau (percussion) & Tromp-laureaten: zes slagwerkers begeleiden dit vermaarde pianoduo.
10 november, Muziekgebouw Eindhoven

Op zondag 18 november vindt de grote finale plaats van het concours. Asko|Schönberg speelt met drie finalisten werk van Daníel Bjarnason.
18 november, Muziekgebouw Eindhoven

Meer programmagegevens in de week van 8 tot en met 18 november volgen binnenkort.

www.tromppercussion.com