Zondag 11 februari: De Drummersdag in Amsterdam

Clinics en lessen van Rene Creemers, Koen Herfst, Cesar Zuiderwijk, Vernon Chatlein, Marcos Baggiani en Fred Cohen

Events 01-01-2018 09:02

Een dag lang clinics en lessen nemen van topdrummers en -docenten! Dat kan op De Drummersdag, zondag 11 februari, van 10 tot 6. Clinics zijn er deze keer van René Creemers en Koen Herfst, die na hun clinic groepslessen geven. In privégroepjes krijg je les van Cesar Zuiderwijk, Vernon Chatlein, Marcos Baggiani en Fred Cohen. In totaal volg je deze dag twee clinics, twee groepslessen en vier privégroepjes! Boordevol kennis en inspiratie ga je eindedag weer naar huis!

De vijfde editie van De Drummersdag vindt plaats in het Muziekpakhuis in Amsterdam, op zondag 11 februari 2018, van 10 tot 6.

Schrijf je nu in via deze link: 
https://www.slagwerkkrant.nl/events/drummersdag 

Een dag lang lessen en clinics kost 95 euro (inclusief lunch). 
Er kunnen maximaal 36 deelnemers meedoen. 

Op De Drummersdag wissel je met 35 andere drummers – van beginner tot gevorderd, van jong tot oud, van jazz tot metal – een hele dag alles uit wat met drummen te maken heeft. Met clinics en lessen van topdrummers en -docenten! 

De Drummersdag is een project van initiatiefnemer Fred Cohen, Het Muziekpakhuis en Slagwerkkrant, en wordt mede mogelijk gemaakt door Roland V-Drums en Keymusic


Lees hieronder alles over de docenten die 11 februari 2018 komen lesgeven tijdens De Drummersdag:

René Creemers
Hij werd onlangs door lezers van Slagwerkkrant gekozen tot Drummer's Drummer van het jaar, speelt al 50 jaar drums, maar blijft zichzelf vernieuwen. Ter gelegenheid van dit jubileum heeft hij 10 prachtige drumsolo’s op video online gezet. Eentje daarvan: 

Bekijk ook de andere negen video's. Klik hier

Koen Herfst 
Hij is een van die drummers waar we het afgelopen jaar simpelweg niet omheen konden. Van een wereldtour met Armin van Buuren tot en met een soloplaat en zijn drumfestival Herfstfest. Hij won de Haagse Popprijs. En lezers van Slagwerkkrant kozen hem wederom tot hardrockmetaldrummer van het jaar. 

Cesar Zuiderwijk 
Ongebreidelde energie, aanstekelijk enthousiasme. Dat kenmerkt Cesar Zuiderwijk, zelfs nu hij toch alweer wat jaartjes ouder is. Ook dit jaar doet hij weer mee met De Drummersdag en verzorgt hij goepslessen, waarbij je in ieder geval een uur les van hem krijgt! (foto Jan Kloosterboer:)Vernon Chatlein
Momenteel zien we Vernon Chatlein vaak spelen met de band Koffie, maar ook presenteerde hij onlangs zijn eigen album Peace, Love & Music. Hij is een veelzijdig slagwerker die zowel percussie speelt als drumt. Maar dan wel met een heel aparte drumspercussiesetup. Ook heeft hij een duo met Koen Herfst (3meets2). Hij is tevens vast docent van het Muziekpakhuis 

 

Marcos Baggiani 
Na een aantal jaar in Argentinië als slagwerker te hebben gewerkt verhuisde hij naar Nederland waar hij zijn Bachelor en Master opleiding afrondde aan het Conservatorium van Amsterdam. In een interview in Slagwerkkrant 178 (nov-dec 2013) vertelt hij onder meer over zijn eigen groepen. In diezelfde Slagwerkkrant wordt verwezen naar een aantal Youtube-video’s die een mooie aanvulling vormen op dat interview. Ook was hij te bewonderen op diverse eities van het North Sea Jazz festival, o.a. met Boi Akih. Marcos Baggiani is drumdocent bij het Muziekpakhuis. (foto Tineke van Brederode:)

 

Fred Cohen is oprichter van Het Muziekpakhuis en initiatiefnemer van De Drummersdag, en vermaard om zijn enerverende drumgroepen tijdens de DrumDrieDaagse en De Drummersdag. Kom het zelf ervaren hoe het is om samen te spelen in de drummersgroep! Schrijf je in via dit webadres: 
https://www.slagwerkkrant.nl/events/drummersdag 

Muziekpakhuis

Het Muziekpakhuis in Amsterdam is al meer dan dertig jaar een van dé plekken in Amsterdam om drum- en percussielessen te volgen. In de jaren tachtig was Fred Cohen de initiatiefnemer van deze particuliere muziekschool. Nu organiseert hij samen met Muziekpakhuis Amsterdam en Slagwerkkrant De Drummersdag.

Het Muziekpakhuis 
Alberdingk Thijmstraat 19
1054 AH Amsterdam

www.muziekpakhuis.nl  

De Drummersdag wordt mede mogelijk gemaakt door: 
Roland V-drums 
en
Keymusic Amsterdam 

zoeken
zoeken