De Finalisten van Drumtalent 2017
Finale op 10 september tijdens Drumworld Festival in Ittervoort
Events 01-07-2017 13:07
De drie Halve Finales van Drumtalent 2017, de contest voor drummers tot en met 18 jaar hebben drie finalisten opgeleverd die naar de Finale gaan op 10 september tijdens het Drumworld Festival in Ittervoort. De winnaar mag zich twee jaar lang hét Drumtalent van de Benelux noemen. De finalisten zullen zijn: Bjorn Knoops, Emile Delarue en Damian de Weerd.

Eind juni vonden de drie Halve Finales plaats, één in België, twee in Nederland. Voor elke locatie waren vier halve finalisten geselecteerd. Iedere kandidaat speelde mee met de track track All Night_PlayAlong, die Michael Schack voor deze gelegenheid ter beschikking had gesteld, speelde daarnaast drie minuten een variatie aan grooves én speelde een solo van maximaal vijf minuten. Die solo mocht helemaal vrij ingevuld worden. De kandidaten konden hun techniek erin goed laten

DE HALVE FINALISTEN PER LOCATIE MET DE WINNAARS

1ste Halve Finale

Adams Drumworld, Aziëstraat 17, Ittervoort
Zaterdag 17 juni, 14.00 uur

Halve Finalisten: 
Kobus Litjens 
Teun Wolfs
Bjorn Knoops
Arne Janssen

De winnaar: Bjorn Knoops

2de Halve Finale 
Adams Muziekcentrale, Halensebaan 157, Diest
Zaterdag 17 juni, 19.00 uur

Halve Finalisten: 
Ties Jehoul
Emile Delarue
Siebe Hermans
Danzel Hoever

De winnaar: Emile Delarue


3de Halve Finale
Het Muziekpakhuis, Alberdingk Thijmstraat 19, Amsterdam 

Zondag 18 juni: 14.00 uur

Halve Finalisten: 
Damian de Weerd
Niek de Vries
Gerben Woudenberg
Max van Dijk

De winnaar: Damian de Weerd

PS De Halve Finale die oorspronkelijk gepland stond voor Sint-Niklaas vond geen doorgang. Er waren te weinig aanmeldingen voor die locatie. Degenen die zich voor die locatie hadden aangemeld zijn in de jurering meegenomen bij de alternatieve locatie die ze hadden aangegeven.   


Zondag 10 september: Finale, Adams Drumworld 
En dan is er de Finale, tijdens het altijd spectaculaire Drumworld Festival in Ittervoort, op 10 september, waar de drie winnaars van de Halve Finales naar afgevaardigd worden. Dan zal de jury hét Drumtalent 2017 aanwijzen nadat de drie finalisten opnieuw een nummer (een ander nummer dan in de halve finale) hebben meegespeeld, 3 minuten hebben gegrooved en een solo van 5 minuten hebben gespeeld.

De winnaar gaat naar huis met een Adams 8000 drumset inclusief hardware, een levenslang abonnement op Slagwerkkrant en natuurlijk de eer! 

Alle Halve Finalisten zijn uitgenodigd naar het Drumworld Festival te komen.

www.drumworld.nl
www.slagwerkkrant.nl