Thomas Lang op Drumworld Festival 2017
Muzikaal drumgeweld op 10 september in Ittervoort.
Events 24-05-2017 20:05
Rollende bassdrums, onnavolgbare oneven maatsoorten, snoeiharde grooves en klaterende fills. Thomas Lang zal op zondag 10 september het Drumworld Festival laten beven, in een geweldig programma met ook Simon Phillips, Will Kennedy en Anika Nilles op de bill.

Klik hier voor tickets voor het Drumworld Festival. Slechts € 10,- 

Thomas Lang behoeft als drummer eigenlijk geen introductie. Toen hij een kleine 15 jaar geleden doorbrak als clinic-drummer luidde hij de opkomst van een nieuwe lichting superdrummers in. Hij verlegde de grenzen van de drumtechniek. Ongelooflijke onafhankelijkheid, razendsnel handen- en voetenwerk, en zelfs bij het meest heftige spierballenvertoon nog een muzikale ondertoon. Thomas Lang kan álles, en doet dat ook.

In het dagelijks leven speelt Thomas Lang bij de meest uiteenlopende artiesten waarbij groove en 'less is more' vaak sleutelwoorden zijn. Tijdens zijn clinics en in zijn solowerk pakt hij echter uit met magistraal drumgeweld. Van geniale drumsolo's vol polyritmiek tot complexe meespeeltracks met ritmische grappen en grollen. Een clinic van Lang is geen moment saai. "Mensen verwachten toch iets, als ze naar een clinic komen kijken. En daarnaast is het voor mijzelf ook altijd een uitdaging om te zien hoever ik kan gaan", zei hij er ooit zelf over in Slagwerkkrant.

Lang is daarnaast niet te beroerd om de door hem verzamelde kennis tijdens te delen. Of het nu gaat om systemen om sneller te kunnen studeren, of oefeningen om je voetenwerk te verbeteren. Lang heeft zijn huiswerk gedaan en heeft duizenden uren geoefend om zo goed te worden. Laat je verbazen tijdens deze indrukwekkende clinic.

Thomas Lang Clinic
zondag 10 september, Drumworld Festival, Slagwerkkrant Podium
10.30-18.30, Adams Drumworld, Ittervoort. 

Lees hier alles over de overige programma-onderdelen op het Drumworld Festival

Klik hier voor tickets voor het Drumworld Festival. Slechts € 10,- 

Het nummer Sober, video voor Meinl, februari 2017: 

 

Opnamesessie voor het openingsnummer van het debuutalbum van de Nederlandse gitarist Theo van Niel Jr., Practised Bravo, dat op 28 april uitkwam:

En bekijk op Drumeo een volledige drumles van Thomas Lang: 

Klik op het pdf-icoon en download het interview dat Mark Eeftens deed met Thomas Lang, in editie 173, jan-feb 2013.

Check hier Thomas Lang's Youtube-videokanaal.

Website Thomas Lang. Klik hier

En zijn Facebookpagina. En Instagram. En Twitter.