Crowdfunding gestart voor N.E.W.S percussietheaterproject
Met Jeroen de Rijk, Simone Sou, Gen Hidaka, Carlo Hoop
Events 28-04-2017 17:40
In september gaat de theatertournee van N.E.W.S van start. Je hebt dit project misschien in een tryout gezien tijdens het Tromp Percussion Festival. Percussionisten Jeroen de Rijk, Simone Sou, Gen Hidaka en Carlo Hoop gaan touren langs de theaters met dit indrukwekkend slagwerkprogramma, voorzien van schitterende visuals en ondersteund door lokale percussiegroepen en/of drumbands.
Slagwerkkrant is partner van dit project en we roepen dan ook met enthousiasme op mee te doen aan de crowdfunding campagne die gestart is om voldoende geld binnen te halen om animatiefiguur Lina, die een belangrijke rol in de voorstelling speelt, te financieren. Als je meedoet krijg je een mooie tegenprestatie.

Klik hier voor alle informatie over hoe je het project kan ondersteunen via Voor de Kunst

N.E.W.S.
staat voor North, East, West, South. Het wordt een prachtige avondvullende voorstelling met energieke slagwerksolo’s, dynamisch ensemblewerk en aansprekende visuals, animaties en lichtontwerp voor vier slagwerkers afkomstig uit vier windstreken.

In de voorstelling worden de drummers Jeroen de Rijk, Carlo Hoop, Gen Hidaka en Simone Sou, in hun eigen cultuur en met hun eigen percussiestijl ontdekt en samengebracht, hetgeen resulteert in een slagwerksymfonie, die de verschillende culturen en partijen in zich draagt. Die samenwerking wordt tot stand gebracht door Lina. Lina is niet zo maar iemand, ze is een animatiefiguur die op zoek gaat naar nieuwe ritmes en deze bij ons vindt. Zij gaat de alles-verbindende factor worden.

Lina bestaat nu alleen nog op papier, maar zal straks tot leven komen en een volwaardig lid van de productie worden. Om de ontwikkeling van Lina te realiseren, is N.E.W.S. een crowdfunding campagne gestart op Voordekunst.nl: een platform dat erop gericht is om culturele projecten te realiseren, mogelijk gemaakt door de mensen waar die  uiteindelijk voor bedoeld zijn, het publiek (‘de crowd’).

Naast Lina geeft N.E.W.S. ook lokale fanfares, drum-, slagwerk- en percussiegroepen een podium. Per speelstad wordt een groep uitgekozen om mee te doen in de voorstelling en zo worden ook amateurkunstenaars aan het project verbonden. 

Als je N.E.W.S. een stapje verder helpt door te doneren staan er een aantal toffe bedankjes voor tegenover, zoals vrijkaarten voor de voorstelling, een abonnement op Slagwerkkrant of een percussieworkshop gegeven door een van de muzikanten. 

Bekijk hier de introductie door Jeroen de Rijk, artistiek leider van het project:  

Klik hie voor alle informatie over hoe je het project kan ondersteunen via Voor de Kunst 

EERSTE DATA VOORSTELLINGEN N.E.W.S. BEKENDGEMAAKT
Ook zijn de eerste data van de theatervoorstellingen inmiddels bekend gemaakt. De kaartverkoop is begonnen! 

2017        
'Vrijdag 29 september Leeuwarden De Harmonie 058 233 0 233 www.harmonie.nl
'Zaterdag 30 september Drachten De Lawei 0512 33 50 50 www.lawei.nl
'Dinsdag 3 oktober Enschede Wilmink theater 053 485 85 00 www.wilminktheater.nl
'Woensdag 4 oktober  Hoorn Het Park 0900 4387275 www.hetpark.nl
'Donderdag 5 oktober        
'Zaterdag 7 oktober Emmeloord Theater 't Voorhuys 0527 760 620 www.theater-voorhuys.nl
'Vrijdag 27 oktober  Heerlen Parkstad Limburg Theaters 045 571 66 07 www.plt.nl
'Zaterdag 28 oktober Zaandam Zaantheater 075 6 555 333 www.zaantheater.nl
         
         
2018        
'donderdag 25 januari Hoofddorp De Meerse 023 55 63 707 www.demeerse.nl
'woensdag 31 januari Alkmaar TAQA De Vest 072 548 98 88 www.theaterdevest.nl