De Drummersdag 5 februari 2017 in Amsterdam
Met Lucas van Merwijk, Michael Schack, Cesar Zuiderwijk, Robin Assen, Jochen Hachgenei, Bernt Nellen en Fred Cohen
Events 15-12-2016 09:12
Met je collega-drummers (van beginner tot gevorderd, van jong tot oud, van jazz tot metal) een hele dag alles uitwisselen wat met drummen te maken heeft. De vierde editie van De Drummersdag vindt plaats in het Muziekpakhuis in Amsterdam, op zondag 5 februari 2017, van 10 tot 6. Schrijf je nu in!
Met clinics van topdrummers en -docenten! Je krijgt op De Drummersdag twee clinics en vier groepslessen.
De Drummersdag is een project van initiatiefnemer Fred Cohen, Het Muziekpakhuis en Slagwerkkrant en wordt mede mogelijk gemaakt door Roland V-Drums en Keymusic.
De Drummersdag is inmiddels uitverkocht!

De 4de editie van De Drummersdag in Amsterdam biedt clinics en lessen van zeven topdrummers/docenten. 

Met clinics van topdrummers en -docenten Lucas van Merwijk, Michael Schack, Cesar Zuiderwijk, Robin Assen, Jochen Hachgenei, Bernt Nellen en Fred Cohen. Dát is De Drummersdag, die op zondag 5 februari 2017 in het Muziekpakhuis Amsterdam zal plaatsvinden. Je krijgt op De Drummersdag twee clinics en vijf groepslessen.

De Drummersdag is uitverkocht. Je kan wel een plaats op de reservelijst krijgen nog. Een dag lang lessen en clinics kost 95 euro. Het inschrijfformulier vind je op: 
www.slagwerkkrant.nl/events/drummersdag

 

Michael Schack 
is de duivelskunstenaar op e-drums en wel in het bijzonder de V-Drums van Roland, die hij mede ontwikkelt, enover de hele wereld laat horen in demo's en lessen. Maar hij is ook de live-drummer van de Belgische topformatie Netsky. Ongebreidelde energie, een enorme bagage aan kracht en techniek en geweldig enthousiasme en humor. Hij komt zijn clinic doen met de gloednieuwe Roland TD-50.


Lucas van Merwijk 
kan zonder reserve Europa's beste latindrummer worden genoemd. Zijn clinics zijn immer van hogeschoolniveau, vol essentiële speeltips. Lucas van Merwijk, meesterdrummer, meesterbrein achter slagwerkgroepen als Drums United en Drumix, drummeester als auteur van lesboek World Beat en bandleider van de Cubop City Big Band en Music Machine. Van Merwijk is  een specialist op het gebied van latinritmes, maar ook van Afrikaans, flamenco en balkan. Zijn kracht is de manier waarop hij dit soort (vaak percussiegerichte) grooves met meerdere partijen en lagen vertaalt naar het drumstel. 


Robin Assen speelt sinds 2008 in Navarone en schrijft muziek voor beeld, zoals films, docu's, games en commercials. Ook schrijft hij (orkestrale) arrangementen voor ensembles, variërend van solisten tot volledige orkesten. Met zijn band Navarone bracht hij op 20 januari hun derde album Oscillation uit. Hij is vaste docent in Het Muziekpakhuis.

Cesar Zuiderwijk is gevierd vanwege zijn geweldige spel bij de Golden Earring, gewaardeerd vanwege zijn enorm enthousiasme voor het drummen en de kunst ervan over te brengen op jong en oud, en vermaard om zijn inmiddels vier humorvolle theatershows. Cesar is, samen met Slagwerkkrant, de initiator van de zeer succesvolle DrumDrieDaagse. Hij komt  tot ons groot genoegen voor de vierde keer lesgeven op De Drummersdag. 

Jochen Hachgenei speelde 15 jaar lang met de Münchner Xylophoniker gitaar, xylofoon en percussie, tourde door Duitsland, Oostenrijk, Finland en El Salvador en maakte zijn eerste opnames. Jochen Hachgenei kwam in 1989 naar Nederland voor de studie Latijns-Amerikaanse percussie bij de conservatoria in Hilversum en Rotterdam. Sinds 1995 is hij docent bij het Muziekpakhuis en speelt/speelde hij in Latijns-Amerikaanse (salsa-) bands, zoals Salsa de Amsterdam en Las Siete Potencias, Sinds 2007 leidt hij zijn eigen band Latin Adventure.

Bernt Nellen is actief in verschillende genres: jazz, pop, Braziliaanse muziek, geïmproviseerde muziek en danstheater en speelde met Bernie’s Lounge en Man Bites Dog. 

Fred Cohen
 is oprichter van Het Muziekpakhuis en initiatiefnemer van De Drummersdag, en vermaard om zijn enerverende drumgroepen tijdens DrumDrieDaagse en Drummersdag. Kom het zelf ervaren hoe het is om samen te spelen in de drummersgroep! 


Muziekpakhuis

Het Muziekpakhuis in Amsterdam is al meer dan dertig jaar een van dé plekken in Amsterdam om drum- en percussielessen te volgen. In de jaren tachtig was Fred Cohen de initiatiefnemer van deze particuliere muziekschool. Nu organiseert hij samen met Muziekpakhuis Amsterdam en Slagwerkkrant De Drummersdag.

De Drummersdag is uitverkocht. Je kan wel een plaats op de reservelijst krijgen nog. Een dag lang lessen en clinics kost 95 euro. Het inschrijfformulier vind je op: 
www.slagwerkkrant.nl/events/drummersdag
 

Het Muziekpakhuis 
Alberdingk Thijmstraat 19
1054 AH Amsterdam

www.muziekpakhuis.nl  

De Drummersdag wordt mede mogelijk gemaakt door: 

Roland V-drums

en

Keymusic Amsterdam