Thomas Lang geeft Clinic in Lijnden

Drumgigant op Slagwerkkrant Podium bij Drumland

Events 02-04-2016 21:04

Thomas Lang, de vrijwel ongeŽvenaarde drumvirtuoos, zal op 14 april namens DW drums een clinic geven op het Slagwerkkrant Podium te Terpstra Drumland in Lijnden.

Wanneer je deze rambo van de drums – de geuzennaam die hij verkregen heeft door zijn extreme snelheid en dynamische techniek – in levende lijve ondervindt, zul je steil achterover slaan van verwondering en moet je even in je arm knijpen om zeker te zijn dat écht alle slagen die je hoort daadwerkelijk door Lang gefabriceerd worden (en niet slechts spinsels afkomstig uit je hersenen die alles bij trachten te houden).

Lang, die al 31 jaar professioneel actief is, heeft zijn reputatie en vaardigheden o.a. te danken aan de vijf oefenregels van zijn eerste leraar, Johann Hengst, zoals te lezen in het archief van Slagwerkkrant. Met als doel te 'spelen wat nog nooit gespeeld is' zal innovatie, en de weg daarnaartoe, een kernpunt van de clinic zijn. Met meerdere awards voor beste clinicus (wel zes onderscheidingen sinds 2003), en met de grootste clinictour op zijn naam (220 evenementen in 48 landen), is dit een kans die je als zelfrespecterend drummer niet aan je voorbij mag laten gaan.

In 1995 heeft de oostenrijkse drumgod al een 2-delige videoinstructie uitgebracht, 'Ultimatives Schlagzeug (Ultimate Drums) 1&2', die in 2004, vanwege de hoge vraag, op dvd uitgebracht is door Hudson Music. In 2003 bracht hij 'Creative Control' uit, waar hij ingaat op zijn unieke manier van zelfstudie. In 2006 kwam het vervolg: 'Creative Coordination & Advanced Foot Technique'. Deze laatste twee instructievideo's waren zo succesvol dat in 2007 de geschreven versies van de lessen op de markt kwamen. Dit beaamt slechts dat de kennis en ervaring van Thomas Lang van ongekende waarde is.

Als voorproefje is een volledige drumles hier te bekijken.

Binnenkort kun je je voor de clinic inschrijven op de site van Terpstra Drumland.

zoeken
zoeken