Robert 'Sput' Searight & Nate Werth aka Ghost-Note - One Off Clinic in Grounds Rotterdam

Clinic van hét drums-percussieduo van dit moment Robert 'Sput' Searight en Nate Werth

Events 09-12-2015 13:12

Net bekend geworden, dus grijp je kans! Hét drums-percussieduo van dit moment, Robert ‘Sput’ Searight & Nate Werth, hebben deze maand hun debuutalbum Fortified uitgebracht onder de bandnaam Ghost-Note. Zij komen woensdagavond 9 december naar Grounds voor een exclusieve clinic en presenteren er hun gloednieuwe cd. Een prachtige kans voor alle drummers en percussionisten om dit ritmetandem van Snarky Puppy aan het werk te zien, alles te weten komen over hun samenwerking als drums-percussieduo, en ze alles te vragen over hun werk met Snarky Puppy en het Bill Laurance Project. Tickets kun je vanaf nú online bestellen!
De clinic wordt georganiseerd door Sophie Conin en is mede mogelijk gemaakt door Slagwerkkrant, Tama, Meinl, Evans en Grounds.

Tickets € 12,50. Klik hier om de tickets online te bestellen.  
Woensdag 9 december 21.00 uur
Grounds, Pieter de Hoochweg 125, Rotterdam 
(Codarts studenten hebben op vertoon van hun studentenpas gratis toegang)

Omdat dit event heel kortdag is georganiseerd vragen we alle lezers van dit artikel het Facebook-event aan te klikken en je vrienden uit te nodigen. Ook als je a.s. woensdag er niét bij kan zijn... Dank alvast!
https://www.facebook.com/events/1729022417320558/

Alles dat uit de Snarky Puppy-omgeving komt, is inspirerend, avontuurlijk, innoverend. Zo ook Ghost-Note, het side-project van drummer Robert ‘Sput’ Searight en percussionist Nate Werth.

Bekijk hier een van de geweldige video's van hun kersverse cd/dvd project van Ghost-Note Fortified.

 

Het duo is het vaste drums-percussieteam van zowel Snarky Puppy als het Bill Laurance Project. Ze staan met beide formaties op 11 december het State X New Forms festival in Paard van Troje, Den Haag, een dag later gevolgd door de formatie van Snarky-Puppy toetsenist Cory Henry.

Maar eerst dus op 9 december de clinic van Ghost-Note met Robert 'Sput' Searight en Nate Werth in Grounds, Rotterdam. 

Sput
Drummer Robert ‘Sput’ Searight valt op met zijn soepele, funky spel in combinatie met een metersdiepe groove. Hij komt uit Dallas, maar eenmaal in L.A. speelde hij al snel met artiesten als Celine Dion, Snoop Dogg, Busta Rhymes, P. Diddy, Erykah Badu, Timbaland en Justin Timberlake. Vaak begon hij nota bene als toetsenist en was hij daarnaast muzikaal leider. ‘Er was altijd wel iets aan de hand met de drummer en dan viel ik in. Ik kon drummen, kende de muziek en het was voor mij gewoon makkelijker om te drummen. Tegenwoordig treed ik bijna alleen nog maar op als drummer, behalve als ik iets produceer.’ Aldus Sput in Slagwerkkrant 185, jan-feb 2015. 
Sput speelt Tama drums, Meinl cymbals en Evans drumheads. 

Nate
Hij is een van de meest allround percussionisten van dit moment. Ook zijn roots liggen in Dallas, maar anders dan compaan Sput verhuisde hij naar New York. In Snarky Puppy kwamen ze elkaar weer tegen, maar Nate Werth speelde ook met tal van andere bands en artiesten, zoals Screaming Headless Torsos, David Crosby, Q-Tip, Lalah Hathaway, en Susana Baca. Hij schakelt moeiteloos van pop naar jazz, via latin en afrikaans naar fusion.  
Nate Werth speelt Meinl Percussion, Meinl Cymbals en Tama drums.  Ghost-Note

Nate Werth en Sput begonnen jongstleden het nieuwe project Ghost-Note. Ze namen met z'n tweeën het album Fortified op, hier en daar bijgestaan door gitaar, synth en vibrafoon. Net als de Snarky Puppy-projecten werd ook dit drums- en percussiegerichte album Fortified geïllustreerd met heel fraai gefilmde video’s die allemaal op Youtube staan ook (zie onze videoplaylist hieronder). Ook zijn er aparte video's waarin het duo uitgebreid tekst en uitleg geeft over de tracks. 
En wat horen we dan: veel hippe, vrije improfusion, met roots in James Brown-funk en world percussie, boordevol slagwerk, waaronder ook tomtom-opstellingen, vibrafoonsynth, en zelfs een kanjira. Van ingehouden swing, tot waanzinnige ritmepatronen, soms instrumentaal met ritmegitaar en bassynthesizer ondersteund, briljant op elkaar inspelend. De grooves zijn voortdurend spannend, de breaksequences steeds interessant. Hier zijn de beste beatmakers anno 2015 aan het werk, zoveel is wel duidelijk! En op woensdag 9 december staan ze in Grounds, voor een clinic. 

Tickets € 12,50. Klik hier om de tickets online te bestellen
Woensdag 9 december 21.00 uur
Grounds, Pieter de Hoochweg 125, Rotterdam 
(Codarts studenten hebben op vertoon van hun studentenpas gratis toegang

Playlist van alle Ghost-Note video's.
Klik op >| om te schakelen naar de volgende video. De clinic wordt georganiseerd door Sophie Conin en is mede mogelijk gemaakt door Slagwerkkrant, Tama, Meinl, Evans en Grounds. 

www.slagwerkkrant.nl 

 

zoeken
zoeken