Ron van Stratum clinic bij 2de Halve Finale Drumtalent in Ittervoort
Gratis toegang bij Adams Drumworld in Ittervoort, zaterdag 27 juni
Events 16-06-2015 06:06
Zaterdag 27 juni 2015 vindt om 14.00 uur de tweede Halve Finale Drumtalent 2015 plaats bij Adams Drumworld in Ittervoort. Drumtalent is een contest voor drummers tot en met 18 jaar, uitgeschreven door Adams Drumworld en Slagwerkkrant. De Halve Finale wordt voorafgegaan door een clinic van Ron van Stratum. Aanvang 14.00 uur. Gratis toegang!

Deze middag bij Adams Drumworld bestaat uit twee onderdelen. 
* Om 14.00 uur de clinic van een van Neerlands topdrummers, Ron van Stratum 
* Om 15.00 uur de Halve Finale van Drumtalent 2015, waar vijf drummers zullen strijden om een finaleplaats op 13 september tijdens het Drumworld Festival in Ittervoort. Voor deze tweede  Halve Finale zijn de volgende drummers geselecteerd: Myron Matitawaer, Lars van Zundert, Mira Burgers, Niek Gilsing, en Marcel Verberne.   

Je kunt er gratis bij zijn. We heten je van harte welkom blij clinic en Halve Finale! 


RON VAN STRATUM CLINIC
Hij draait al vele jaren me aan de drumtop van Nederland. Ron van Stratum maakte vier cd's als bandleider, speelt vast in de bands van Enrique Tarde, Sam Vloemans, Henk de Laat en Nadine Nix, speelde met vele internationale artiesten, en is docent aan het Maastrichts Conservatorium. Al vele jaren geeft hij boeiende clinics, en ook nu kun je weer een interessant uur verwachten, zaterdagmiddag 27 juni bij Adams Drumworld in Ittervoort.

Luister hier naar delen uit zijn album Swingin' in the Swamp:Bekijk hier een drumsolo van Ron van Stratum  

 
 

HALVE FINALE DRUMTALENT 2015
Op 13 september vindt de 12de editie van het Drumworld Festival bij Adams Drumworld in Ittervoort plaats. Daar zal de Finale plaatsvinden van Drumtalent 2015, een contest voor drummers tot en met 18 jaar, georganiseerd door Drumworld en Slagwerkkrant. Uit alle kandidaten die een video instuurden zijn 20 Halve Finalisten gekozen die op 4 locaties in Nederland en België tussen 21 en 28 juni zullen strijden om de vier Finaleplaatsen in september. Je kunt komen kijken bij de alle Halve Finales, die overal voorafgegaan zullen worden door een clinic van een bekende drummer!

Natuurlijk was het niet makkelijk te kiezen tussen alle kandidaten die zich hadden ingeschreven voor Drumtalent 2015. De jury’s van Slagwerkkrant en Adams Drumworld bogen zich over de video’s van drummers tussen de 8 en 19 jaar.

Halve Finalisten Amsterdam
Voor elke locatie selecteerden ze vijf winnaars die tijdens de Halve Finales komen optreden voor publiek. De Halvefinalisten zullen op een vijfdelige kit spelen, die klaarstaat. Iedere kandidaat speelt mee met de track Path of Least Resistance van The Funkdwags, speelt drie minuten een variatie aan grooves én speelt een solo van maximaal vijf minuten. Die solo mag helemaal vrij ingevuld worden. De kandidaat kan zijn of haar techniek erin goed laten zien, evenals hun creativiteit! 

Voor de Halve Finale in Ittervoort zijn de volgende drummers geselecteerd: 

Myron Matitawaer
Lars van Zundert
Mira Burgers 
Niek Gilsing
Marcel Verberne 

De jury in Amsterdam
Namens Slagwerkkrant: Mark Eeftens
Namens Adams Drumworld: John Janssen
En Ron van Stratum.

• Zondag 27 juni, 14.00 uur
2de Halve Finale Drumtalent 2015
Clinic Ron van Stratum
Adams Drumworld
Aziëstraat 17, Ittervoort

Lees hier alles over de andere Halve Finales op 27 en 28 juni