Op naar Cuba met CaboCubaJazz. Pa' gozar!
Blog 13-12-2014 00:00

WOW niet te geloven, what an honor...  Onze band CaboCubaJazz is uitgenodigd voor het 'Festival Internacional Jazz Plaza 2014' in Havana, Cuba. We spelen drie keer tijdens het festival, en ik ga jullie via dit blog op de hoogte houden van onze avonturen daar! 

cabocubajazz

 

Chucho Valdés
Even alvast iets, vlak voor ons vertrek over de achtergrond van deze reis. Initiator van het festival is Chucho Valdés, oprichter van de legendarische band Irakere en multi-grammy verzamelaar. Zijn commentaar op CaboCubaJazz: "Que bueno eso!
In 2013 kreeg ik de uitnodiging al binnen van het 'Centro Nacional de Música Popular del Instituto Cubano de la Música'. Toen konden we helaas niet, maar we werden destijds alvast voor 2014 uitgenodigd. Ik weet nog steeds niet hoe zij van ons gehoord hebben... maar het is zeker fantastisch dat dit zomaar komt aanwaaien!

Mooie muziek
CaboCubaJazz heb ik in 2008 samen met de Kaapverdische pianist Carlos Matos opgericht. We spelen een mix van de muziek van de Kaapverdische Eilanden, Afro-Cubaanse muziek en jazz. Maar bottomline is dat we van mooie muziek houden en onze eigen feel met van alles combineren wat we leuk vinden! 

Reizen
In het verleden hebben we best al wat gereisd. We hebben getourd in Thailand, Duitsland, Canada, Noorwegen, Finland, Oostenrijk. Volgend jaar naar Israel en misschien naar Colombia. Maar Cuba is toch wel heel speciaal. We spelen tijdens het jazzfestival op de volhende data: 
18-12-2014 Casa de la Cultura de Plaza 
19-12-2014 Café Miramar
20-12-2014 Jazz Café.   

Nieuw album
Hoewel onze eerste cd 'Rikeza y Valor' [2011] nog steeds goed loopt, wordt het nu echt tijd voor een nieuw album. We hebben al veel nieuwe ideeën... Tijdens de tour 2015/16 zullen we deze presenteren, we zijn nu druk met voorbereidingen voor de opnames!

Luister hier naar Rikeza y Valor.

En tot snel vanuit Cuba, als het met de internetconnecties een beetje wil lopen! 

LINE UP CABOCUBAJAZZ HAVANA 2014
Nils Fischer - percussie
Carlos Matos - piano
Dina Medina - zang
Alberto Caicedo - zang
Armando Vidal - drums
Yerman Aponte - bas
Juanga Lakunza - trombone
Amik Guerra - trompet