Drummer zonder hoofd, deel 2: Mario Duplantier
Blog 09-01-2014 15:59

MarioEh, drummer zonder hoofd? Ja, en dat komt zo: sinds ik zelf drummers fotografeer voor Slagwerkkrant, merk ik wat een gedoe het vaak is om de mens en het instrument op een sprekende manier in beeld te krijgen. Hier zie je de eerste foto die ik van Mario Duplantier maakte in Melkweg The Max in Amsterdam, in mei 2013.

Sta je voor het podium met zo'n kit als hierboven, dan heb je mazzel als je een hoofd boven de toms uit ziet komen. Oké, Mario Duplantier staat regelmatig op tijdens het spelen van de langzamere, open grooves van zijn band Gojira. Dat is ideaal voor een foto, natuurlijk, hoewel ook wat gekunsteld. We drummen zittend, toch? En zeker een metaldrummer als Mario, die trots de hele snelle bassdrumpatronen speelt die te horen zijn op de albums Terra Incognita (2001), The Link (2003), From Mars to Sirius (2005), The Way of All Flesh (2008) en L'Enfant Sauvage (2012).

Luister bijvoorbeeld eens naar Where Dragons Dwell (en check die moshpit daar tijdens Hellfest!):

Enfin, om een foto te kunnen maken bij het interview dat Stef Broks die middag had gedaan en dat je kunt lezen in Slagwerkkrant 176 (juli-augustus 2013), begaf ik mij naar het balkon van The Max toen de band net op gang kwam. Het viel niet mee om die A Custom Projection crash te ontwijken!

Mario Duplantier, Melkweg 2013

Het was een van de beste shows van 2013 voor mij. Dit jaar zal ik geduldig wachten tot FortaRock in het Goffertpark in Nijmegen op 31 mei. Gojira begint in februari aan een tournee door Australië, om vervolgens in april met o.a. Mastodon door de VS verder te gaan. In Europa zijn dan vanaf mei de (metal)festivals aan de beurt.

We bekijken nog maar eens een video!