The Allman Brothers Band, versie Nijmegen!
Blog 02-09-2013 18:01

Ik heb The Allman Brothers Band nooit zien optreden. Terwijl ze nog wel in mijn woonplaats Hilversum zijn geweest! Op het Summerfestival, 18 juli 1974, toen ik toch al 11 jaar oud was. Totaal aan me voorbijgegaan, maar het waren dan ook slechts The Allman Brothers band, Mahavishnu Orchestra, Doobie Brothers en Tim Buckley die daar optraden, naast Earth & Fire en Alquin... En dan speelde Van Morrison niet omdat hij onenigheid had met de organisatie...

Enfin. Fast forward 40 jaar (zucht), naar 2014. The Fillmore Concerts van The Allman Brothers Band ken ik uit mijn hoofd en ik schrijf al lange tijd over nieuwe releases van deze oer-jamband en alles wat die teweeg heeft gebracht.

1 2

Juist als er een envelop van de firma Sony op de redactie wordt bezorgd met daarin de door Warren Haynes zelf opgepoetste 2cd Play All Night: Live at the Beacon Theatre 1992 en de dvd-release van Live at Great Woods (opname voor de Japanse tv uit 1991), deelt de Nijmeegse southern rockband Black Bottle Riot deze video op zijn Facebookpagina - en ga er gerust even voor zitten:

Een heus Allman Brothers Tribute, met excellerende gitaristen Pablo van de Poel (DeWolff) en Vedran Mircetic (De Staat) in dubbelloops modus. Bram van den Berg (Drive Like Maria, Guild of Stags) en Tim van Delft (De Staat) leven zich uit als waren zij Butch Trucks en Jaimoe zelve. Toegegeven, het geluid van de video is niet optimaal en er had zo nu en dan wel een pietsie gas terug gemogen, maar ik zie hier twee drummers ongelofelijk veel plezier hebben met muziek waar ze net als ik al lang naar luisteren.

Mike Sedee, gitarist bij Black Bottle Riot en hier als bassist in actie, filmde de heren tijdens de repetitie op 3 februari. Hot 'lanta, Nijmegen style! Kom maar op met dat Tribute tourtje, zou ik zo zeggen.