Jamie Westland is niet langer boos

Jamie Westland is niet langer boos

Di-rect-drummer: "Mijn kat heeft me heel veel getroost"

Jamie Westland, drummer van Di-rect, is niet zo boos meer op zanger Tim Akkerman, die in maart besloot te stoppen met de band. Tim wilde zich gaan concentreren op een solocarrière en zich meer ontwikk.....meer »»

In memoriam: Allen Shellenberger (1969-2009)

Lit-drummer overleden aan hersentumor

Allen Shellenberger, drummer van de Amerikaanse band Lit, is op 39-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van een hersentumor. Shellenberger overleed donderdag in het huis van zijn moeder in Artesi.....meer »»

In memoriam: Rashied Ali (1935-2009)

Freejazzdrummer overlijdt op 76-jarige leeftijd

De Amerikaanse drummer Rashied Ali, die in de jaren '60 met John Coltrane speelde en van grote invloed is geweest op freejazz, is in zijn woonplaats New York overleden. Rashied Ali was 76 jaar oud. Vo.....meer »»

Dave Grohl als onbetrouwbare aasgier

Muzikant debuteert met Them Crooked Vultures

Them Crooked Vultures ("Die Onbetrouwbare Aasgieren") is een nieuwe allstar rockgroep, bestaande uit Dave Grohl (Nirvana, Foo Fighters), Josh Homme en Alain Johannes (Queens of the Stone Age) p.....meer »»

Virgil Donati in Nederland voor twee drumclinics

10 september in Joure, 11 september in Badhoevedorp

Niemand minder dan de Australische superdrummer Virgil Donati komt naar Nederland voor twee clinics. Dat betekent smullen van metrische modulaties, polyritmes en multidimensionale grooves door een dru.....meer »»

Bram Hakkens video's in de Meinl fabriek

Nieuwe Meinl endorser kiest zijn cymbals

Bram "La Bam" Hakkens, onder andere drummer bij Kyteman's Hiphop Orkest, is het nieuwste lid van de Meinl familie. Op 31 juli bezocht hij de fabriek in het Duitse Gutenstetten en koos hij de Byzance J.....meer »»

Dave Grohl opent eigen steeg

Ex-drummer Nirvana voor eerbetoon terug in geboortestad

Dave Grohl, voormalig drummer van Nirvana en tegenwoordig frontman van de Foo Fighters, is afgelopen weekend geëerd door zijn geboorteplaats Warren in Ohio. De gemeente heeft de Market Alley in het ce.....meer »»

In memoriam: George Russell (1923-2009)

Jazzdrummer, componist en theoreticus sterft 86 jaar oud

George Russell, een drummer, componist, docent en muziektheoreticus die van grote invloed was op hoe jazz zich tussen 1950 en nu heeft ontwikkeld, is overleden. Hij werd 86 jaar oud. George stierf maa.....meer »»

zoeken
abonneer op onze nieuwsbrief
zoeken