In memoriam: Allen Shellenberger (1969-2009)

Lit-drummer overleden aan hersentumor

Artist news 15-08-2009 10:08

Allen Shellenberger, drummer van de Amerikaanse band Lit, is op 39-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van een hersentumor. Shellenberger overleed donderdag in het huis van zijn moeder in Artesia, Californië.

Shellenberger kreeg in mei 2008 te horen dat hij een hersentumor had. Hij onderging behandelingen en bleef optreden tot de herfst van 2008.

Kevin Baldes, Jeremy Popoff en A. Jay Popoff, Allens collega's van Lit, hebben een gezamenlijke afscheidsverklaring gegeven:
"Dat wij Al kenden, betekende dat wij plezier in het leven kenden. Hij had een hart van goud en deed alles voor iedereen. Woorden kunnen niet beschrijven hoe erg hij gemist zal worden."

Allen Shellenberger en de andere bandleden begonnen in 1989 met optreden. Na verschillende veranderingen in stijl en naam werd de band halverwege de jaren negentig echt populair onder de naam Lit. In 1999 bracht de band haar meest bekende album uit, 'A Place in the Sun'.

Allen Shellenberger laat zijn ouders, Paul en Connie, en een dochter achter: Giovanna Mackey. Hieronder vind je een tributevideo van de overleden drummer:

zoeken
zoeken