Bram Hakkens video's in de Meinl fabriek

Nieuwe Meinl endorser kiest zijn cymbals

Artist news 11-08-2009 17:56

Bram "La Bam" Hakkens, onder andere drummer bij Kyteman's Hiphop Orkest, is het nieuwste lid van de Meinl familie. Op 31 juli bezocht hij de fabriek in het Duitse Gutenstetten en koos hij de Byzance Jazz Series Cymbals als zijn nieuwe standaard. Slagwerkwereld.com was aanwezig en documenteerde een speciaal privémoment tussen Meinl en haar artiesten. Niet alleen heeft Bram een erg specifieke keuze in bekkens, hij gooit zelfs de standaard maten overboord en gebruikt 17" crashbekkens als hihats. Lees en bekijk deze unieke momenten van een nieuwe Meinl endorser.

Begeleid door Norbert Seamann, Meinl Artist Relations & Events Manager, waren Bram en Slagwerkwereld.com de hele dag te gast in de Meinl fabriek, het wereldwijde hoofdkantoor en de drumstudio. Later vind je op Slagwerkwereld.com een uitgebreid verslag van de fabriek zelf, nu richten we ons op Bram die zelfs zijn bekkens kiest als nieuwe endorser van de bekken- en percussiefabrikant.

"Smaller cymbals? Not really my thing..."
Brams keuze in bekkens is verschillend van wat 99% van de drummers gebruiken. Met zijn zeer uitzonderlijke keuze in bekkens heeft hij een eigen standaard gevonden die zijn geluid en de muziek die hij speelt het beste tot zijn recht laat komen. Zo zijn zijn hihats minimaal 17" met een vrij licht gewicht, maar met een donkere klank en is zijn Ride is een 22" crash Byzance Brilliant finish. Zijn crashes variëren van band tot band, afhankelijk van de samenstelling en plaats van optreden.

Bram, waarom speel je deze afwijkende maten terwijl anderen bijvoorbeeld gewoon 13" of 14" hithats gebruiken?
"Afwijkend??? Nou, dat is eigenlijk heel eenvoudig: iedereen heeft het altijd over een vette of grote sound. Dus dan denk ik: 'Waarom zou ik dan geen GROTE bekkens gebruiken?' Het werkt het best en het past het best in de muziek die ik speel."

Norbert, kun je aangeven waarom Bram zo goed bij Meinl past?

"Bram zijn stijl van spelen past erg goed bij onze Byzance Jazz en Traditional Series. Ik werd werkelijk uit mijn schoenen geblazen toen hij ze bespeelde. Maar vooral ook door zijn groove en muzikale hiphop-beats. Meinl heeft als doel het perfecte bekkengeluid voor elke drummer te maken. Daarmee zijn we het meest inspirerend en hebben de artiesten de beste ruimte voor hun creativiteit. We zijn vereerd en erg blij dat Bram deze inspiratie in onze bekkens heeft gevonden."

In de onderstaande video's zie je Bram in de fabriek veel bekkens testen. Vervolgens zie je hem deze vrijwel allemaal in de Meinl drumstudio bespelen. Ook krijg je in de video's een primeur: Norbert Seamann verklapt even luchtjes tussendoor dat Meinl zes jaar geleden bekkens in de grond heeft begraven. Wanneer die opgegraven zullen worden is nog een raadsel; die dag staat ergens in de Meinl agenda, jaren van nu.

Bram Hakkens eerste Meinl keuzes
Vanweg de verschillende stijlen en muzikale richtingen die Bram speelt gebruikt hij voor elke unieke sessie andere cymbals. Deze variëren allemaal in gewicht, klank én toepassing in zijn setup. Zijn 'standaard' keuzes zijn:

  • Hihat top: 17" Byzance Jazz Thin Crash
  • Hihat bottom: 17" Byzance Jazz Thin Crash (Brilliant finish)
  • Crashes: 20" Byzance Jazz Medium thin ride
  • Ride: 22" Byzance Medium crash

Bram Hakkens' videos bij Meinl

video player

Bram is de drummer van Kyteman's Hiphop Orkest en bespeelt deze ook bij de solo-optredens van Moke-drummer Rob Klerkx. De komende paar maanden is hij met hen te zien én tijdens de theatertour van Pete Philly & Perquisite. Alsof hij nog niet druk genoeg is neemt hij in augustus ook nog eens drie albums op, waaronder een van de sessies van het project 'In a cabin with...'

Meer links:

zoeken
zoeken