Dave Grohl opent eigen steeg

Ex-drummer Nirvana voor eerbetoon terug in geboortestad

Artist news 04-08-2009 11:55

Dave Grohl, voormalig drummer van Nirvana en tegenwoordig frontman van de Foo Fighters, is afgelopen weekend geëerd door zijn geboorteplaats Warren in Ohio. De gemeente heeft de Market Alley in het centrum van de stad hernoemd in de David Grohl Alley.

Dave werd weliswaar geboren in Warren en heeft er ook nog steeds familie wonen, maar hij verhuisde op jonge leeftijd naar Alexandria in Virginia.

Desondanks was de multi-instrumentalist en zanger zo vriendelijk om voor het eerbetoon naar zijn geboortestad terug te keren. Zo'n 2000 fans hadden zich voor de ceremonie verzameld.

De eregast bleef bescheiden en kon nauwelijk geloven dat er voortaan een straatbordje is met zijn naam erop:
"They put this thing together for you. Screw me. They put this thing together for you guys. (...) At first, I didn't think it could actually happen. I drove around a few months ago to check it out... It's an honor. I don't know if Paul McCartney has an alley, but I do.”

Op het podium
Na deze woorden klom Dave het podium op en speelde met de lokale band Love Turns Hate één van hun nummers om vervolgens te beginnen aan Rock and Roll van Led Zeppelin. Na deze twee songs kreeg Dave de sleutel van de stad uitgereikt en speelde hij drie eigen nummers akoestisch: Times Like These, Hero, and Everlong.

Festival
Ter ere van de nieuwe straatnaam bood Warren een week lang ruimte aan het Music is Art-festival. Lokale artiesten verbeeldden Dave's muzikale carrière door het wegdek en de muren te beschilderden.

Van Nirvana tot Foo Fighters
Al toen Dave Grohl nog drummer was van Nirvana, nam hij thuis eigen nummers op die nooit werden uitgebreacht. Deze opnames zouden het begin vormen van de Foo Fighters, de band die Dave formeerde na de dood van Kurt Cobain in 1995.

zoeken
zoeken