Nederlandse winkels Keymusic gaan weer open

Nederlandse winkels Keymusic gaan weer open

#KeepOnPlaying met KeyMusic en KeyTV

Op de sites van onze muzikantenmagazines Musicmaker, Gitarist, De Bassist, Slagwerkkrant en Interface vind je deze dagen allerlei initiatieven die het muzikantenleven in tijden van corona stimuleren e.....meer »»

Hoe nu verder? Eerste editie Slagwerkkrant sinds de corona-uitbraak

Creatief in tijden van Corona

Op de foto hierboven kijkt Trilok Gurtu ons wat ambivalent aan. Een beetje een lach, maar ook wat onzeker, en tegelijk verwachtingsvol. Trilok Gurtu heeft op heel wat van onze festivals gespeeld, onde.....meer »»

Van De Nood Een Deugd Weekendpakket - aflevering 6

Muziek, lesstof, funvideo’s, leesvoer en je lijfblad

Dit weekend wordt het wel heel makkelijk om van de nood een deugd te maken. Hoe dan? Gewoon door Slagwerkkrant 217 (mei-juni 2020) door te ploegen; gisteren kwam hij uit! De meeste abonnees zullen hem.....meer »»

Drummerszone artikelenreeks over Hans Eijkenaar bij The Voice

Gear Tour - Studio Stage Tour - A Drummer's Season - The Drummers Job

Drummerszone is dé website voor drummers wereldwijd. Op Drummerszone staan inmiddels meer dan 13.000 Engelstalige artikelen met nieuws en gegevens over ongeveer elke drummer die er op deze aardbol ro.....meer »»

Release van de week: Milow - Dream So Big Eyes Are Wide (Live)

Vandaag verschenen - 24 april 2020

Kiezen tussen Art Blakey en Oscar Kraal; voor die opdracht stonden we deze week bij het bepalen van de release van de week. De keus voor niet eerder uitgebracht Blue Note materiaal uit 1957 van Art Bl.....meer »»

Van De Nood Een Deugd Weekendpakket - aflevering 5

Muziek, lesstof, funvideo’s en leesvoer voor de huisgekluisterde drummer

Komen de muren een beetje op je af? Ook dit weekend maken wij van de nood een deugd. Zoals elke vrijdag tijdens de “inteligente lockdown” selecteren wij een aantal nieuwe en oude zaken waarmee je .....meer »»

Release van de week: Nightwish - Human :II: Nature

Vandaag verschenen: 17 april 2020

Een nieuw album van Finse metalband Nightwish met Nederlandse zangeres Floor Jansen en drummer Kai Hahto. "Human :II: Nature" kwam officieel al uit op 10 april, maar vanaf vandaag is eindelijk ook de .....meer »»

13 geïsoleerde drumtracks van de beste rocksongs aller tijden

Legendarische drumpartijen van Jeff Porcaro, John Bonham, Neil Peart, Ringo Starr, Dave Grohl, Joey Jordison, Travis Barker, Chad Smith en vele anderen

We zitten al weken thuis en hebben de tijd! Een uitgelezen kans om een luisterexperiment aan te gaan met een paar van de beste rocksongs aller tijden, met alle instrumenten weggedraaid, behalve de dru.....meer »»

zoeken
abonneer op onze nieuwsbrief
zoeken