Nile-drummer George Kollias

Nile-drummer George Kollias

"Ik ben dol op gekke drumlicks en extreme snelheden"

In Slagwerkkrant 141 vind je een verzamelrecensie van de Nile-cd’s 'Ithyphallic' (Nuclear Blast/PIAS) en 'Legacy Of The Catacombs' (Relapse/Rough Trade), en 'When Landscapes Bled Backwards' (Neurotic).....meer »»

Tips voor in de thuisstudio

Michiel van Zundert geeft inzichten

In Slagwerkkrant 141 vind je deel 3 van de serie Drums opnemen, waarin het draait om opnemen op de computer. Michiel van Zundert, die in delen 1 en 2 ook al met praktische gebruikerstips kwam, present.....meer »»

Drums opnemen - deel 3

Audiovoorbeelden bij het artikel (SWK 141)

In de Slagwerkkrant-serie Drums opnemen zijn we in Slagwerkkrant 141 inmiddels aangeland bij deel 3, waarin het draait om opnemen met de computer. Hier presenteren we een aantal audiovoorbeelden van d.....meer »»

DrumDrieDaagse 2007

72 drummers, 18 leraren, drie dagen les

De zesde DrumDrieDaagse is weer als vanouds verlopen: soepel, enerverend, vriendschappe-lijk, leerzaam. Op het Slagwerkwereld.com-forum lezen we al heel enthousiaste verhalen. Anthony Burger schrijft:.....meer »»

Jeff Watts twee avonden in Bimhuis met eigen kwartet

vr 28 en za 28 juli in Amsterdam

Hij is misschien wel de beste jazzdrummer van dit moment. Tijdens concerten gaat hij megadiep. Naarmate een optreden vordert, zie je z’n blik langzaamaan tegelijk dromeriger en intenser worden. Je wee.....meer »»

Microfoonopstellingen voor drums opnemen

Topproducers geven hun geheimen prijs

In de serie Drums opnemen (SWK 139 en SWK 140) komen telkens drie topproducers aan het woord over hun visie en hun werkwijze bij het opnemen van drums. Twee van hen, Frans Hagenaars en Martijn .....meer »»

Cympads

Schuimrubber bekkendempers

Ooit gehad dat je een mooi klinkend bekken had dat net even te veel herrie maakt voor de muziek die je ermee wilt maken? Zwitser Reto Hirschi kwam het naar zijn zin iets te vaak tegen en bedacht een o.....meer »»

Meespelen met Russ Miller

Drie play-alongs plus uitleg

In het interview in Slagwerkkrant 140 vertelt Russ Miller uitgebreid over zijn nieuwe soloalbum ‘Arrival’. Hierop speelt hij een aantal drumduetten met kopstukken als Steve Gadd, Akira Jimbo, Johnny R.....meer »»

zoeken
abonneer op onze nieuwsbrief
zoeken