Dafnis Prieto - Cursus Spelen

Extra noten bij Slagwerkkrant 148

Slagwerkkrant Plus 23-10-2008 01:30

In Slagwerkkrant 148 vind je een interview met de nieuwe drumsensatie Dafnis Prieto en Mark Eeftens wijdde zijn cursus Spelen aan het onnavolgbare spel van de Cubaanse drummer. Hij schreef zijn handen blauw op een cursuspagina vol notenwerk, maar de spannendste transcriptie reserveerden we voor Slagwerkkrant Plus.

In de pdf bij dit artikel vind je de transcriptie, de uitleg, het volledige artikel, en je kunt het gewoon op de muziekstandaard zetten en ermee aan de slag gaan!

Het betreft hier Comandante, track vijf van Prieto’s solo-cd 'Taking The Soul For A Walk'. Dit is de inleiding op een stukje solo tegen een twaalfachtste bellpatroon, waar de linkerhand overheen soleert. Hooggestemde trommels, muted strokes, razendsnelle singles, polyritmische tempowisselingen, flams, rimclicks en listige doordachte patronen, vormen de belangrijkste kenmerken van Prieto’s spel. Bij hem zul je niet snel een clave in de linkervoet horen. Dat is immers al gedaan, dus daar heeft hij geen zin in. Prieto neemt de gangbare patronen wel als uitgangspunt, maar geeft er altijd een volkomen eigen draai aan.

Dafnis Prieto - Comandante




Succes!!
(Voor vragen of opmerkingen, mail naar: mark@drumschool.nl)
zoeken
zoeken