Pearl 75 jaar - Masters Maple Gum drumsets nu in Silver White Swirl

Pearl 75 jaar - Masters Maple Gum drumsets nu in Silver White Swirl

Download de Slagwerkkrant test van de Masters Maple Gum

Bij het 75-jarig bestaan van Pearl lanceerde Pearl tal van nieuwe producten. De Masters Maple Gum drumsets waren er al langer, maar nu ook in het onweerstaanbare Silver White Swirl. Lees de test die e.....meer »»

Yamaha lanceert twee nieuwe series e-drums - DTX8 en DTX10

Van de grond af opnieuw ontworpen

Yamaha komt met twee nieuwe elektronische drumkits in het hoge segment: de DTX8 en de DTX10. Beide sets zijn er in een scala aan setups en mogelijkheden. Zo is het vanaf nu mogelijk om te kiezen voor .....meer »»

Release van de Week: Wies - Het Is Een Wies

Vandaag verschenen - 17 september 2021

We zaten met smart te wachten op het debuut van dit fijne trio. Het Is Een Wies komt vandaag uit en we spraken met bassist Tobias over de afgelopen drie jaar, het opnemen en natuurlijk de gebruikte sp.....meer »»

Beats Op De Fiets - Mobiel, duurzaam en creatief

Marcel van Cleef en Chaya Handpans

In Slagwerkkant 225 (sep-okt 2021) openden wij nieuwsrubriek OPmaat met mooie foto's van Beats Op De Fiets, een cool initiatief van slagwerker Marcel van Cleef. Helaas sloop er in de tekst van het art.....meer »»

Apotheose Unmute Us met 50 muzikanten bij Matthijs Gaat door

Legendarische versie van Sly's Dance To The Music

Als het kabinet gisterenavond even de televisie aan gehad heeft is er geen ontkomen meer aan om dinsdag de boel open te gooien voor de culturele sector. Tienduizenden Unmute Us demonstranten in tien s.....meer »»

Release van de week: De Beren Gieren - Less Is Endless

Vandaag verschenen: 3 september 2021

De Gentse jazzscene zit vol fantastische muzikanten die in verschillende samenstellingen met elkaar samenwerken. Er zijn echter maar weinig bands spannender dan het trio De Beren Gieren met drummer Si.....meer »»

Release van de week: Iron Maiden - Senjutsu

vandaag verschenen: 3 september 2021

Iron Maiden mag je gerust zien als een van de grondleggers van het Heavy Metal genre. Al sinds eind jaren '70 zijn de Britten vrijwel continu aan het touren en sinds het eerste album uit 1980 stapelen.....meer »»

Charlie Watts overleden (1941-2021)

'Ik denk dat men mij zal vergeten'
  • 25-08-2021 11:14 |

De gentleman-drummer, de meest a-typische rockster aller tijden, de man waar iedereen een zwak voor had; hij is overleden. In de net uitgekomen Slagwerkkrant 225 (sep-okt 2021) schreven we nog dat hij.....meer »»

zoeken
abonneer op onze nieuwsbrief
zoeken