Beats van Bee Gees-drummer redt levens

Beats van Bee Gees-drummer redt levens

Stayin' Alive dankzij de groove van Dennis Bryon

De hit Stayin' Alive van de Bee Gees blijkt een handig hulpmiddel tijdens het reanimeren. Het nummer heeft namelijk een strakke groove van 103 beats per minuut en komt daarmee dicht in de buurt.....meer »»

Eeftens' inzichten

Notatiedokter Slagwerkkrant gek of geniaal?

Sinds jaar en dag maakt Slagwerkkrant-medewerker Mark Eeftens voor zowel het magazine als voor Slagwerkwereld.com transcripties van ritmes. Drummers die hij 'uitschreef' lopen uiteen van Vinnie Colaiu.....meer »»

Meinl Drum Festival 2008

Extra foto’s van het Duitse Slagwerkspektakel

In Slagwerkkrant 148 lees je ons verslag van het Meinl Drum Festival 2008. Optredens en workshops door een aantal klinkende namen. Wij presenteren hier op Slagwerkkrant Plus nog een stel extra foto’s .....meer »»

Dafnis Prieto - Cursus Spelen

Extra noten bij Slagwerkkrant 148

In Slagwerkkrant 148 vind je een interview met de nieuwe drumsensatie Dafnis Prieto en Mark Eeftens wijdde zijn cursus Spelen aan het onnavolgbare spel van de Cubaanse drummer. Hij schreef zijn handen.....meer »»

Roger Taylor-interview uit 2000

Uit: Slagwerkkrant 95

Roger Taylor is terug met Queen en weer bloedfanatiek. In het interview in Slagwerkkrant 148 zegt hij onder meer:

‘Na onze gezamenlijke wereldtournee (onder de naam Queen & Paul Rodgers; r.....meer »»

Op Je Oren Online (Slagwerkkrant 148)

Audio bij de Slagwerkkrantrubriek

In de loeispannende Slagwerkkrantrubriek Op Je Oren werd dit keer ‘blind’ geluisterd naar de cd 'Force Of Habits' van het Nederlandse B&W Quintet met Martijn Vink op drums; in oktober 2008 ook Release.....meer »»

Tomas Haake

Interview uit 1999 (Slagwerkkrant 93)

Onder de naam Drie Extreme Einsteins publiceerden wij in Slagwerkkrant 148 een interview met drie mathmetalhelden: Gil Sharone (The Dillinger Escape Plan), Sean Reinert (Cynic) en Tomas Haake (Meshugg.....meer »»

Trilok Gurtu 'Twenty Years Of Talking Tabla'

Audiotracks + twee interviews uit het archief

Zoals je kunt lezen in Slagwerkkrant 148 (Service Station Events) geeft Trilok Gurtu in november twee bijzonder concerten die mede door Slagwerkkrant worden georganiseerd. Onder de naam Twenty Years O.....meer »»

zoeken
abonneer op onze nieuwsbrief
zoeken